glasul-hd.ro Web analytics

Diverse

Zeci de deţinuţi, duşi la biserică şi la un concurs de şah

Un grup format din 22 de persoane de confesiune ortodoxă, care îşi ispăşesc pedepsele în Penitenciarul Bârcea Mare, vor participa, astăzi, la slujba religioasă care se desfăşoară într-una din bisericile din municipiul Deva. Activitatea se desfăşoară în cadrul proiectului „Sărbătorile pascale”, iniţiat de Direcţia de Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. De asemenea, mâine, la sediul penitenciarului se va desfăşura o conferinţă referitoare la Sărbătoarea Paştelui, în colaborare cu Episcopia Deva, iar joi, un grup format din zece persoane private de libertate vor participa la un concurs de şah, ce se va desfăşura la Clubul Pensionarilor din localitatea Deva. Concursul se va desfăşura între deţinuţi şi membrii clubului.

Tineri din Lăpugiu de Jos, cercetaţi pentru tentativă de furt calificat

Doi tineri din localitatea Lăpugiu de Jos au fost prinşi de poliţiştii din Ilia în timp ce încercau să fure mai multe bunuri dintr-o casă din comuna Dobra. Tinerii au fost observaţi de către un bărbat din comuna Dobra, care le-a spus oamenilor legii că persoane necunoscute au pătruns în imobilul unui vecin, cu intenţia de a sustrage bunuri. Poliţiştii au reuşit să îi identifice pe Marcel M., de 27 de ani, şi Sandu S., de 20 de ani, ambii din comuna Lăpugiu de Jos, fără ocupaţie. Cei doi sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea de tentativă de furt calificat.

Dosar penal pentru un şofer „turmentat”

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Simeria, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism pe DJ 687, pe raza municipiului Hunedoara, iar în urma testării cu aparatul alcoolscop s-a constatat că avea o concentraţie alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar de cercetare penală.