glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Zâmbete prelungite. Cetate câştigă şi la Ploieşti şi-aşteaptă Craiova!

Devencele au reuşit pentru prima dată în acest campionat să lege două victorii la rând! Cu moral bun după succesul cu Corona, Cetate a învins şi la Ploieşti, 24-29 (11-15), şi a egalat la puncte SCM Craiova, grupare pe care o va întâlni, sâmbătă, pe teren propriu.

Deşi au avut un început de meci mai greoi, în care au fost, mai mereu, la egalitate cu gazdele, fetele pregătite de profesorul Ioan Băban au apăsat pedala de acceleraţie exact atunci când a trebuit. Înainte de finalul primei părţi şi în ultimele minute ale celei de-a doua.

Au profitat la timp de superioritate

„N-avem voie să pierdem!”, decreta, înainte de meci, patronul Marian Muntean. Iar fetele s-au conformat. Asta deşi au început ceva mai relaxate, permiţându-le gazdelor să se instaleze la timonă: 8-7 după un sfert de ceas. S-a mai mers cap la cap încă 10 minute, pentru ca după aceea, Cetate să îşi intre în mână. 10-12, cu cinci minute înainte de pauză, 10-14, peste alte 120 de secunde şi 11-15 la pauză, ca urmare a superiorităţii avute pe final. La reluare, alt aer! Cetate zburdă pe parchet şi se duce la plus şase în doar câteva secvenţe. Ceva normal. Şi totuşi, gazdele nu-s pregătite să arunce prosopul. Se reinventează pe moment şi reduc diferenţa la doar două goluri (15-17, minutul 37). Deva rămâne însă în faţă, atacul merge bine, chiar dacă apărarea nu e pe aceeaşi linie. 19-20, la 15 minute de ultimul fluier. Urmează o nouă perioadă în care se marchează puţin, se greşeşte mult, dar elevele lui Băban rămân (ceva) mai lucide. Logic, pentru că nu mai vor încă un final de foc. Al câtelea să fi fost?! Cartaş, Krnic şi Simion se aruncă în faţă şi Deva pune din nou patru goluri între ea şi penultima clasată (23-27). Îndeajuns pentru ca ultimele secvenţe să nu mai fie trăite în picioare. 24-29 şi Cetate izbuteşte pentru prima dată în acest sezon să lege două victorii la rând. Ba mai mult, şi timing-ul e bun de această dată. Egalează la puncte Craiova, trece deasupra ei graţie golaverajului mai bun şi o aşteaptă la cotitură. Sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor de sub cetate.

ETAPA VIITOARE (SÂMBĂTĂ)

CSM Cetate Deva – SCM Craiova (ora 18.00)

Corona 2010 Braşov – „U” Jolidon Cluj

HC Zalău – HC Dunărea Brăila

HCM Roman – Univ. Neptun Constanţa

HCM Baia Mare – CSM Ploieşti

CSM Bucureşti – HCM Rm. Vâlcea (duminică)