glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Wimbledonul şi ploaia, cea mai pură tradiţie britanică

Ploaia a dat peste cap, practic ca în fiecare an, programul întrecerilor de la Wimbledon, cel mai prestigios turneu de Grand Slam şi cea mai veche competiţie din tenisul mondial.

Dacă ziua întâi s-a desfăşurat normal, deja din ziua a doua ploaia şi-a intrat în drepturi şi a amânat mai mult de jumătate din meciurile programate. Între acestea au fost şi cele ale celor trei tenismani români, Cârstea, Niculescu şi Copil, care trebuiau să evolueze marţi, partidele lor fiind reprogramate pentru ieri.

Până acum, doar una din trei a mers mai departe

Dintre reprezentanţii noştri care au apucat să joace în prima zi la Wimbledon, doar Simona Halep a reuşit să treacă în turul doi, Begu şi Tig fiind eliminate.

Cronologic, prima care a păşit pe iarba londoneză a fost Camelia Begu, cea care venea după o evoluţie bună în precedentul turneu de Grand Slam de la Roland Garros, unde a ajuns în optimi de finală. Din păcate, Begu (numărul 27 WTA şi cap de serie numărul 25) a fost învinsă fără drept de apel de Carina Witthoeft (Germania, 109 WTA), cu 6 – 1, 6 – 4.

Un meci pe alocuri foarte bun a făcut Patricia Ţig (numărul 100 WTA) în faţa Sarei Errani (Italia, 22 WTA, cap de serie numărul 20) şi doar lipsa de experienţă la acest nivel a făcut-o pe jucătoarea noastră să nu fructifice numeroasele şanse avute. A condus în primul set cu 2 – 0, dar Errani a venit imediat cu rebreack-ul şi a câştigat primul set cu 6 – 4. În al doilea set Tig a avut 4 – 1 şi 40 – 15 pe serviciul italiencei, 4 – 2 şi 40 – 30 pe propriul serviciu, însă de fiecare dată nu a reuşit să închidă ghemul. De aici încolo totul s-a prăbuşit în jocul ei şi Errani s-a impus la final cu 6 – 4, 6 – 4.

Simona Halep, în schimb, nu a stat prea mult la discuţii cu Anna Schmiedlova (Slovacia, 40 WTA), căreia i-a administrat un concludent 6 – 4, 6 – 1. Halep (locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5) era programată să joace ieri în turul doi cu Francesca Schiavone (Italia, 111 WTA). Tot pentru ieri au fost reprogramate întâlnirile:

Marius Copil (174 ATP, venit din calificări) – Lucas Pouille (Franţa, cap de serie 32)

Monica Niculescu (47 WTA) – Aleksandra Krunic (Serbia, 120 WTA, jucătoare venită din calificări)

Sorana Cârstea (86 WTA) – Petra Kvitova (Cehia, 11 WTA, cap de serie numărul 10)

Speranţe în Tecău şi Mergea la dublu

În zilele următoare, vor intra în concurs şi reprezentanţii noştri în probele de dublu:

Jean-Julien Rojer (Olanda), Horia Tecău (cap de serie 4) – Jonathan Marray (Marea Britanie), Adil Shamasdin (Canada)

Rohan Bopanna (India), Florin Mergea (cap de serie 6) – Marin Draganja, Nikola Mektic (ambii Croaţia)

Margarita Gasparyan (Rusia), Monica Niculescu (cap de serie 12) – Alexandra Panova (Rusia), Shelby Rogers (Canada)

Irina Begu, Raluca Olaru – Kiki Bertens (Olanda), Johanna Larsson (Suedia) (cap de serie 16).

Tags