glasul-hd.ro Web analytics

Sport

West Deva a terminat turul de campionat pe locul 6

Aflată la debut în competiţiile interne de futsal, West Deva a încheiat onorabil anul 2017, ocupând un loc în prima jumătate a clasamentului Ligii a doua, la finalul turului de campionat. Trupa pregătită de antrenorul-jucător Petre Voica a terminat pe poziţia a şasea, cu un bilanţ pozitiv de cinci victorii, două rezultate de egalitate şi patru înfrângeri.

Ultima etapă din tur şi din acest an a opus echipei devene un adversar de calibru, pe KSE Târgu Secuiesc, fostă componentă a Ligii întâi până în primăvara acestui an, când a retrogradat. A fost un meci dramatic în Sala Sporturilor din Deva, cu răsturnări de scor şi încheiat până la urmă la egalitate, scor 5 – 5. Golurile lui West în acest ultim joc oficial din 2017 au fost marcate de Ciobanu, Florea, Siklodi, Moldovan şi Voica.

Fără surprize în ultima rundă din acest an

Pe lângă meciul de la Deva dintre West şi KSE ultima etapă a turului Ligii secunde a mai programat şi alte întâlniri interesante, capul de afiş reprezentându-l evident confruntarea dintre primele două clasate, Colţea Braşov şi CFF Clujana Cluj. Gazdele de la Braşov s-au impus cu 5 – 3 şi s-au apropiat la un singur punct de liderul din Cluj, promiţând o dispută palpitantă şi în retur pentru ocuparea locului 1, care aduce promovarea directă.

În derbyul interbuzoian al orgoliilor, Luceafărul a învins pe Fortius cu 6 – 3, în celelalte partide ale rundei înregistrându-se rezultate scontate. Ceahlăul a învins acasă pe Inter Gheorghieni cu 7 – 3, Bukovina Vicov a câştigat la Sighişoara cu 8 – 4 în faţa „lanternei” Pro Tineret, iar Dinamo Leonard Oradea a dispus pe teren propriu de Kereszthegy Remetea cu 11 – 5.

Echilibru între jumătate dintre competitoarele Ligii a doua 

Clasamentul la vârf oferă un podium scontat, ocupat integral de favoritele la promovarea în Liga întâi. Pe locul 1 este Clujana Cluj cu 27 de puncte (nouă victorii şi două înfrângeri, la Vicov şi la Braşov), pe 2 se află Colţea Braşov cu 26 de puncte (zece victorii şi o singură înfrângere, un mai mult decât suprinzător 6 – 8 acasă cu Luceafărul, doar penalizarea de patru puncte făcând ca echipa braşoveană să nu conducă în clasament), iar pe 3 KSE Târgu Secuiesc cu 22 de puncte. De menţionat că acel 5 – 5 de la Deva despre care am vorbit mai sus a cam pus capăt speranţelor de revenire în prima ligă a secuilor, ei adunând pe lângă egalul cu West şi trei înfrângeri, între care cele clare în faţa contracandidatelor, un 2 – 12 la Cluj şi un 2 – 7 acasă cu Colţea.

De la locul 3 în jos se poate întâmpla orice, diferenţele de puncte între echipe fiind minime şi recuperabile oricând. Pe locurile 4 şi 5 se află Ceahlăul Piatra Neamţ şi Luceafărul Buzău cu câte 19 puncte, departajate de golaveraj, pe 6 e West Deva cu 17 puncte, pe 7 Bukovina Vicov cu 15 puncte (penalizată cu şase puncte, altfel ar fi fost pe locul 4), la fel ca şi Fortius Buzău, locul 8 cu golaveraj mai slab. Încheie plutonul Inter Gheorghieni, 12 puncte, Dinamo Leonard Oradea, 7 puncte, Kereszthegy Remetea, 4 puncte, şi Pro Tineret Sighişoara cu un punct.

Campionatul se reia în 28 ianuarie anul viitor, cu meciurile etapei a 12-a. West Deva întâlneşte atunci pe teren propriu liderul CFF Clujana Cluj Napoca (în faţa căruia a pierdut cu 5 – 8 în partida tur din deplasare).

etapa a 11-a, rezultate:

WEST Deva – KSE Tg. Secuiesc 5 – 5

Dinamo Leonard Oradea – Kereszthegy Remetea 11 – 5

Futsal Ceahlăul – Inter Gheorghieni 7 – 3

Fortius Buzău – Luceafărul Buzău 3 – 6

Pro Tineret Sighişoara – Bukovina Vicov 4 – 8

Colţea Braşov – CFF Clujana Cluj 5 – 3

Rezultatele lui West Deva în Liga a 2-a

5 – 8 cu CFF Clujana Cluj Napoca – deplasare

6 – 3 cu Bukovina Vicov – acasă

6 – 1 cu Pro Tineret Sighişoara – deplasare

1 – 8 cu Colţea Braşov – acasă

4 – 3 cu Fortius Buzău – acasă

0 – 17 cu Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ – deplasare

9 – 4 cu Dinamo Leonard Oradea – acasă

9 – 8 cu Luceafărul Buzău – deplasare

5 – 5 cu ACS Kereszthegy Remetea – acasă

7 – 8 cu Inter Gheorghieni – deplasare

5 – 5 cu KSE Târgu Secuiesc – acasă