glasul-hd.ro Web analytics

Sport

West Deva a pierdut la Gheorghieni, dar rămâne în plutonul fruntaş din Liga 2

Cu o etapă înainte de finalul turului de campionat, Liga a doua de futsal s-a compartimentat cât se poate de evident în trei segmente valorice, departajarea în clasament fiind clară. Podiumul este adjudecat de trioul alcătuit din cele două retrogradate din Liga 1 şi învinsa din barajul pentru promovare din sezonul trecut, ultimele trei locuri şi-au stabilit şi ele fără dubii ocupantele, iar grosul participantelor la întrecere alcătuieşte un pluton aproape compact, diferenţa dintre locul 4 şi locul 9 fiind de numai patru puncte.

West Deva, gruparea nou înfiinţată în această vară şi înscrisă în cel de-al doilea eşalon al futsalului intern, face în continuare o figură mai mult decât onorabilă în campionat. Echipa pregătită de antrenorul-jucător Petre Voica a ratat însă în etapa a zecea o bună şansă de a-şi consolida poziţia a patra în clasament, pierzând dramatic la Gheorghieni, 7 – 8 în faţa lui Inter, după ce la un moment dat în repriza a doua devenii conduceau cu 5 – 1.

West a fost egalată la puncte de Ceahlăul şi Luceafărul

Penultima etapă a Ligii a doua a oferit rezultate în general scontate, dar şi scoruri strânse în câteva dintre partidele disputate. Victoriile celor de la Futsal Ceahlăul şi Luceafărul Buzău, coroborate cu înfrângerea lui West Deva cu Interul, au trimis formaţia deveană pe locul 6, la egalitate de puncte cu cele două, care au însă golaverajul mai bun. Luceafărul a dispus cu 7 – 1 de Dinamo Leonard Oradea într-un meci disputat în devans, în timp ce Ceahlăul s-a impus foarte greu şi cu emoţii la Remetea, 5 – 4 cu Kereszthegy, însă a luat cele trei puncte şi asta este ceea ce contează până la urmă.

În fruntea clasamentului CFF Clujana Cluj Napoca a refăcut avansul de puncte faţă de a doua clasată în urma celor două victorii la scor înregistrate în ultima săptămână. Mai întâi clujenii au învins cu 10 – 2 pe Fortius Buzău într-un meci restanţă din etapa a opta, apoi au realizat scorul campionatului în compania „lanternei roşii” Pro Tineret Sighişoara, un neverosimil 33 – 2 care ridică mari semne de întrebare în privinţa prezenţei în competiţie a unei grupări care se prezintă de o asemenea manieră la un joc oficial.

Derbyul etapei a fost meciul dintre KSE Tg. Secuiesc şi Colţea Braşov, care avea o importanţă deosebită în economia clasamentului. Cele două echipe se află în luptă directă pentru ocuparea locului al doilea, care duce la barajul de promovare (şi după cum merg lucrurile în Liga întâi pare să asigure practic chiar promovarea directă, dar asta este o altă discuţie, despre un alt subiect). Braşovenii de la Colţea s-au impus neaşteptat de lejer, scor 7 – 2, făcând rocada pe locurile 2 şi 3 cu învinşii lor.

Într-un alt joc al etapei, Bukovina Vicov a învins pe Fortius Buzău cu 8 – 5.

În clasamentul Ligii a doua conduce Clujana Cluj cu 27 de puncte, urmată de Colţea Braşov cu 23 de puncte şi KSE Târgu Secuiesc cu 21. De menţionat este că echipa braşoveană a suferit o penalizare de patru puncte, fără de care ar fi fost la egalitate cu liderul. Plutonul le are în componenţă pe Ceahlăul, Luceafărul Buzău şi West Deva cu câte 16 puncte, Fortius Buzău cu 15, Bukovina Vicov şi Inter Gheorghieni cu câte 12, şi aici trebuind să amintim penalizarea de şase puncte a bucovinenilor, fără de care aceştia ar fi fost pe poziţia a patra. Încheie ierarhia ligii secunde Kereszthegy Remetea şi Dinamo Leonard Oradea cu câte 4 puncte şi, pe ultimul loc, Pro Tineret Sighişoara cu un punct.

Ultima etapă a turului programează partide extrem de interesante, între care amintim întâlnirea dintre primele două clasate Colţea Braşov şi Clujana Cluj, meciul de la Deva dintre West şi fosta prim divizionară KSE Târgu Secuiesc şi, ca un element de culoare, încleştarea orgoliilor locale de la Buzău între Fortius şi Luceafărul, cele două fiind departajate de un singur punct în clasament.

etapa 10, rezultate 

Luceafărul Buzău – Dinamo Leonard Oradea 7 – 1

Kereszthegy Remetea – Futsal Ceahlăul 4 – 5

Inter Gheorghieni – WEST Deva 8 – 7

Bukovina Vicov – Fortius Buzău 8 – 5

CFF Clujana Cluj – Pro Tineret Sighişoara 33 – 2

KSE Tg. Secuiesc – Colţea Braşov 2 – 7

în meci restanţă, CFF Clujana Cluj – Fortius Buzău 10 – 2

etapa viitoare

sâmbătă, 9 decembrie:

WEST Deva – KSE Tg. Secuiesc

Dinamo Leonard Oradea – Kereszthegy Remetea

Futsal Ceahlăul – Inter Gheorghieni

duminică, 10 decembrie:

Fortius Buzău – Luceafărul Buzău

Pro Tineret Sighişoara – Bukovina Vicov

Colţea Braşov – CFF Clujana Cluj

Loading...