glasul-hd.ro Web analytics

Sport

West Deva are o deplasare dificilă în judeţul Suceava

Dacă prim-divizionarele din Liga întâi la futsal mai au de aşteptat două săptămâni – binevenite ca o pauză necesară pentru cei care au participat la Europeanul din Slovenia, în special pentru jucătorii lui Autobergamo, care au dus greul (şi) la acest turneu final – până să reia campionatul, echipele din Liga a doua continuă întrecerea internă în acest week-end cu meciurile etapei cu numărul 13, a doua a returului.

West Deva nu a început prea bine acest an 2018, deşi a bifat calificarea în turul secund al Cupei României (în urma unei partide dramatice pe teren propriu cu ultima clasată Pro Tineret Sighişoara, 8 – 7 după ce oaspeţii conduceau cu 7 – 3 cu cinci minute înainte de final). În campionat devenii au fost învinşi acasă în prima etapă din retur (scor 3 – 11) de liderul autoritar CFF Clujana Cluj, un adversar – o spunem fără teama de a greşi – peste vreo trei competitoare din Liga întâi.

Victorie în tur pentru West, diferenţă minimă în clasament pentru Bukovina

Dacă locul 1 din Liga 2 este adjudecat deja fără emoţii de Clujana, iar ocupantele ultimelor trei poziţii sunt ca şi bătute în cuie acolo, de la locul 2 şi până la locul 8 lupta este deschisă oricărui rezultat, toate meciurile directe intrând practic în categoria celor „de şase puncte”.

Fără îndoială că aici se situează şi disputa de duminică dintre Bukovina Vicov şi West Deva, care va începe la ora 16. Gazdele din Suceava se află pe locul 5 în clasament, cu 18 puncte (dar cu şase puncte de penalizare, fără această sancţiune Bukovina ar fi fost pe poziţia a doua!), în timp ce West ocupă locul 8, cu 17 puncte, aşadar un singur punct le separă pe cele două. În tur la Deva West a câştigat cu 6 – 3 după un meci reuşit al elevilor antrenorului-jucător Petru Voica. Ţinând cont de ambele premise, rezultatul din tur şi diferenţa din clasament, ne putem aştepta la un joc deschis oricărui deznodământ. Devenii l-au înregimentat recent în rândurile lor pe fostul internaţional Ion Al-Ioani, fost component al lui CIP Deva şi al lui Autobergamo.

Meciuri cu favoriţi cerţi în această rundă

În afară de meciul lui West de la Vicov, etapa nu se poate spune că oferă întâlniri echilibrate. „Balul” este deschis sâmbătă de Clujana, care joacă acasă cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi chiar dacă numai trei locuri le separă în clasament, diferenţa de zece puncte este un indicator mult mai bun în privinţa decalajului valoric între cele două. Tot sâmbătă se joacă şi Inter Gheorghieni (locul 9, 13 puncte) – Luceafărul Buzău (locul 3, 22 de puncte), aici oaspeţii având prima şansă.

Duminică se joacă alte trei partide în afară de Bukovina – West: KSE Tg. Secuiesc (locul 2, 23 de puncte) – Dinamo Leonardo Oradea (locul 10, 8 puncte), Kereszthegy Remetea (locul 11, 7 puncte) – Fortius Buzău (locul 6, 18 puncte) şi Pro Tineret Sighişoara (locul 12, 1 punct) – Colţea Braşov (locul 7, 17 puncte), cu KSE, Fortius şi Colţea evident în postura de favorite.

Etapa 13 Liga 2 futsal

sâmbătă, 10 februarie:

CFF Clujana Cluj – Futsal Ceahlăul (ora 16)

Inter Gheorghieni – Luceafărul Buzău (ora 17)

duminică, 11 februarie:

KSE Tg. Secuiesc – Dinamo Leonardo Oradea (ora 15)

Bukovina Vicov – West Deva (ora 16)

Kereszthegy Remetea – Fortius Buzău (ora 16)

Pro Tineret Sighişoara – Colţea Braşov (ora 18)