glasul-hd.ro Web analytics

Sport

West Deva câştigă clar cu Oradea şi rămâne în plutonul fruntaş

Nou înfiinţata West Deva şi-a continuat marţi seară parcursul bun din acest sezon de futsal, învingând cu un categoric 9 – 4 pe Dinamo Leonardo Oradea. Meciul s-a disputat în Sala Sporturilor din Deva şi a contat pentru etapa a şaptea din Liga a 2-a, una în care s-au înregistrat câteva rezultate surprinzătoare.

În urma acestei victorii, a patra la număr din campionat, West Deva ocupă locul 6 în clasament, la egalitate de puncte cu cele două echipe din Buzău, Fortius şi Luceafărul, în urma trioului fruntaş alcătuit din Clujana, Colţea şi KSE care îşi dispută promovarea directă şi locul la baraj.

Joc echilibrat doar în prima parte

Meciul a început cu o perioadă de tatonare în care şuturile „de control” la cele două porţi ale lui Ciobanu, Grozav, Ember sau Voica nu au reuşit să le dea emoţii celor doi apărători ai buturilor, Kelemen şi Marin. După o primă mare ratare a lui Maghiar, care aflat singur cu poarta goală a trimis pe lângă, oaspeţii au deschis scorul în acelaşi minut 7 prin Grozav, care a finalizat un contraatac unu contra unu cu un şut la colţul lung. Bucuria orădenilor nu a durat nici un minut, pentru că un henţ stupid a lui Zima în propria suprafaţă de pedeapsă a adus un penalty de la 6 metri transformat cu siguranţă de Ciobanu. Nici gazdele nu au apucat să savureze reuşita egalării, pentru că la nici un minut s-a marcat din nou şi în cealaltă poartă, unde Maghiar a lobat balonul cu precizie peste Kelemen.

Cel care a întors rezultatul a fost juniorul Dacian Moldovan, foarte inspirat introdus pe teren. Mai întâi în min. 12 a expediat o „torpilă” pe colţul lung al porţii lui Marin, apoi în min. 13 a finalizat o combinaţie colectivă a celor de la West. Oradea putea egala cu două minute înainte de pauză, când Băzăiban, singur cu poarta goală, a trimis incredibil pe lângă. Nu a fost 3 – 3, în schimb s-a făcut 4 – 2 în penultimul minut al primei părţi, când Ciobanu l-a servit bine pe Gavrilă şi acesta a înscris din unghi. Voica putea majora avantajul echipei sale cu câteva secunde înainte de intrarea la cabine, însă şutul său din mijlocul careului a trecut peste poarta goală.

Diferenţa s-a făcut după pauză

În partea secundă a întâlnirii Dinamo Leonardo a evoluat aproape permanent în 5 + 0, reuşind însă de puţine ori să pună în pericol poarta lui West, care s-a apărat grupat şi atent. După câteva situaţii în care Kelemen a intervenit la şuturile lui Zima, Grozav şi Ember, cel care a redus diferenţa a fost Maghiar (min. 25). Gazdele au replicat însă imediat şi Voica a finalizat în doi timpi un contraatac devean, refăcând ecartul de două goluri (min. 26). A urmat o lungă perioadă de posesie a orădenilor, care au încercat să profite de jucătorul de câmp în plus, însă marile şanse de gol au venit la poarta oaspeţilor, pe contraatacuri rapide. Gavrilă a risipit în bună măsură emoţiile în min. 33, când a finalizat o pasă a lui Ciobanu pentru 6 – 3. Au mai fost câteva situaţii bune de a marca pentru Zima, Ciobanu, Grozav sau Ember, dar tabela s-a modificat tot în dreptul gazdelor cu reuşita lui Ciobanu din min. 38, care a trimis din terenul propriu în poarta goală a orădenilor. Devenii au mai înscris de două ori în ultimul minut de joc, mai întâi prin Gavrilă la un corner obţinut pe un contraatac de Moldovan şi bătut tot de acesta, apoi prin Siklodi după o pasă a lui Fiţ.

Etapa următoare West Deva va juca la Buzău cu Luceafărul, ambele echipe având acumulate până acum câte 12 puncte.

West Deva – Dinamo Leonardo Oradea 9 – 4 (4 – 2)

WEST: Kelemen, Ciobanu, Voica, Siklodi, Moldovan, Gavrilă, Gheorghe, Fiţ, Mateescu, Vîrtan, Hornea. Antrenor Petru Voica.

ORADEA: Marin, Zima, Maghiar, Grozav, Ember, Paraschivoiu, Junc, Satmari, Băzăiban, Coste. Antrenor Cristian Zima.

rezultate Liga a 2-a, etapa a 7-a

Bukovina Vicov – Inter Gheorghieni 7 – 3

Pro Tineret Sighişoara – Kereszthegy Remetea 8 – 9

Fortius Buzău – Futsal Ceahlăul 3 – 2

CFF Clujana Cluj – KSE Tg. Secuiesc 12 – 2

Colţea Braşov – Luceafărul Buzău 6 – 8

WEST Deva – Dinamo Leonardo Oradea 9 – 4

Loading...