glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Weekend pentru cinefili şi iubitori de ritmuri mexicane

Ritmurile mexicane vor răsuna pe scena Teatrului de Artă Deva. Ansamblul Folcloric „Aztlan” din Puebla, Mexic, vine să încingă atmosfera pentru publicul care aşteaptă începerea stagiunii de toamnă a instituţiei. Cei care preferă un weekend la film, Cinematograful „Patria” aduce pe marele ecran pelicula  „We’re the Millers” (Noi suntem familia Miller), un film în regia lui Rawson Marshall Thurber.

La sfârşitul acestei săptămâni, iubitorii de tradiţie, dans şi obiceiuri mexicane au posibilitatea să ia parte la un concert extraordinar la Deva. Spectacolul va fi susţinut de Ansamblul Folcloric „Aztlan” din Puebla, Mexic, duminică 22 septembrie, la Teatrul de Artă din Deva, cu începere de la ora 19:00. Preţul unui bilet este 40 de lei. Înfiinţat iniţial în luna august 2005 sub egida Casei de cultură „Fausto Rodriguez Leon” a Statului Puebla, Ansamblul Folcloric „Aztlan” îşi desfăşoară, în prezent, activitatea în mod independent. Denumirea grupului are o încărcătură mitică deosebită, „Aztlan” fiind o mică insulă în nordul Americii Centrale de unde triburile aztece şi-au început pelerinajul, „locul purităţii” sau „locul de unde răsare soarele”. Repertoriul lor conţine dansuri şi obiceiuri din toate zonele statului Mexic, cum ar fi Mexico, Veracruz, Huapango, Puebla sau Jalisco. Fiind unul dintre cele mai apreciate grupuri folclorice mexicane, „Aztlan” a fost invitat să participe, de-a lungul timpului, la numeroase evenimente sociale, festivaluri folclorice şi manifestări de gen din Mexic şi în străinătate câştigând numeroase premii şi distincţii.

„We’re the Millers” se prezintă la „Patria”

Cinefilii hunedoreni au ocazia să vizioneze, în acest weekend, „We’re the Millers” (Noi suntem familia Miller), o comedie regizată de Rawson Marshall Thurber. Pelicula va rula începând de astăzi şi până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva cu începere de la orele 15, 17 şi 19. Preţul unui bilet de la ora 15 este şase lei, iar de la orele 15 şi 17 biletul costă opt lei. David Clark (Jason Sudeikis) este un mărunt traficant de droguri care îşi câştigă existenţa vânzând iarbă unor oameni de afaceri şi casnice plictisite, dar niciodată copiilor. Deci, ce ar putea merge rău? Multe. Învaţă cum nu se poate mai greu că nicio faptă bună nu trece nepedepsită. Atunci când încearcă să ajute câţiva adolescenţi, acesta este jefuit de trei tipi care îi fură toţi banii şi toată marfa, lăsându-l cu mari datorii la distribuitorul său, Brad (Ed Helms).

Loading...