glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Weekend la film

Cinefilii din județ au posibilitatea să vizioneze în acest sfârșit de săptămână cinci filme la Cinematograful „Patria” din Deva, dintre care patru sunt în premieră. Este vorba despre „Cars 3”, „Unlocked”, „Rough Night” „Overdrive” – în premieră – și „The Mummy”. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

„Cars 3”

Prima peliculă care va putea fi urmărită la cinematograful devean, începând de astăzi și până duminică, de la ora 12:00, este „Cars 3”, regizat de Brian Fee. Luat prin surprindere de o nouă generație de mașini de curse, legendarul Fulger McQueen este scos din sportul pe care îl iubește. Pentru a se putea întoarce va avea nevoie de ajutorul unui mecanic priceput, un plan bine pus la punct și evident mult noroc. Dovada că numarul #95 nu se lasă bătut va trebui oferită chiar în cea mai mare cursă din Cupa Piston.

film 2

 

„Unlocked – Pericol descătușat”

Alice (Noomi Rapace), fostă investigatoare CIA, lucrează sub acoperire în Londra. E reticentă în a se întoarce la fostul ei job, deoarece în ultima ei anchetă a eșuat, neputând opri un atac terorist ce a provocat zeci de victime. Cu toate acestea, un posibil atac cu arme biologice asupra Londrei o face să se răzgândească. Această decizie, însă, pare că a fost rezultatul unui joc de culise, abil condus din umbră de cel pe care trebuie să îl prindă, fără nicio întârziere. Iar timpul nu ține cu ea. Filmul, regizat de Michael Apted, rulează pe tot parcursul weekendului, de la ora 14:00.

 

 

 

„The Mummy”film 3

„Mumia” ne poartă din nisipurile nesfârșite ale Orientului Mijlociu până în Londra zilei de azi dintr-o perspectivă absolut nouă, cu un amestec de senzații tari și magie ce ne va transporta într-o lume inedită stăpânită de zei și de monștri. Alături de Tom Cruise îi vom vedea pe Annabelle Wallis („King Arthur”, „Peaky Blinders”), Jake Johnson („Jurassic World”), Courtney B. Vance („American Crime Story: The People V. O.J. Simpson”), precum și pe Russel Crowe, laureat cu Oscar. Filmul este regizat de Alex Kurtzman și va putea fi urmărit la cinematograful devean, de astăzi până duminică, de la ora 16:00.

film 4

 

„Rough Night”

Cel de-al patrulea film care rulează în acest weekend la „Patria”, de la ora 18:00, este „Rough Night – O noapte nebună, nebună”, în regia Luciei Aniello. Sinopsis: O gașcă de prietene se reunesc în Miami după zece ani de la absolvirea colegiului, hotărâte să marcheze momentul cu o distracție de pomină. Și iese mai de pomină decât se așteptau! Ieșirea în club, scăldată cu alcool din belșug, se transformă într-o experiență sinistro-amuzantă atunci când vizita unui stripper se încheie fatal. Situația se agravează direct proporțional cu cantitatea de droguri ingerată, iar rezultatul este o nebunie totală, ce garantează hohote în avalanșă!

 

„Overdrive”film 5

Maşini de colecţie, curse explozive în locaţii superbe şi o miză uriaşă. „Overdrive”, în regia lui Antonio Negret, le aduce pe toate în premieră pe marile ecrane din 16 iunie. La Deva, pelicula va rula de la ora 20:00, începând de astăzi, până duminică. Sinopsis: Scott Eastwood şi Freddie Thorp sunt fraţi cu o ocupaţie mai puţin obişnuită: fură maşini luxoase şi incredibil de scumpe. Angajaţi să aducă din Marsilia un superb Bugatti 1937 – ediţie limitată, cei doi se trezesc prinşi în războiul orgoliilor a doi interlopi extrem de periculoşi. Aflaţi într-un oraş străin şi fără prea multe opţiuni, aceştia au foarte puţin timp la dispoziţie să gândească un plan ingenios pentru a scăpa cu viaţă.

Pasionații de lectură sunt invitați săptămâna viitoare la lansarea de carte „Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”, apărută la Editura RAO și semnată de Narcis Dorin Ion. Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Editura RAO din București, și va avea loc în data de 21 iunie 2017, de la ora 17:00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or. Prefața cărții este semnată de acad. Virgil Cândea, iar postfața îi aparține istoricului Alex Mihai Stoenescu. La eveniment vor fi prezenți academicianul Răzvan Theodorescu, Narcis Dorin Ion și directorul Editurii RAO, Ovidiu Enculescu. Personalitate marcantă a vieții academice românești, reputat istoric, de o remarcabilă erudiție și om politic cu o deosebită prestanță, academicianul Răzvan Theodorescu este „una dintre vocile cele mai ascultate din lumea românească a ultimului sfert de veac”, potrivit autorului cărții. Istoricul Narcis Dorin Ion este actualul director al Muzeului Național Peleș, a fost director (2003-2016) al Muzeului Național Bran și al Direcției Muzee, Colecții, Arte Vizuale din Ministerul Culturii și Cultelor (2002-2003). Lansarea cărții „Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu” va oferi publicului prilejul de a se întâlni și de a dialoga cu una dintre cele mai marcante personalități ale culturii române, unul dintre „cei mai subtili și rafinați istorici ai ultimei jumătăți de veac”.

Loading...
Tags