glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Weekend la film și pe pârtii

Crăciunul și Revelionul au trecut, hunedorenii s-au întors la muncă, pârtiile din județ încă își așteaptă turiștii, iar weekendul bate la ușă. Cei care nu s-au săturat de zăpadă și doresc să schieze sau să se dea cu sania sunt așteptați la Straja unde stratul de zăpadă ajunge la 50 de centimetri, în Parâng sau la Arieșeni unde pârtiile sunt numai bune pentru distracţiile de iarnă. Totodată, cei care filmdoresc să se relaxeze la film sunt așteptați la cinematograful devean, unde în acest final de săptămână vor rula patru filme.

Patru filme la „Patria” Deva

Primul weekend din 2018 îi întâmpină pe cinefili cu patru filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Trei prieteni aventuroşi – Petrecere în Mullewapp” regizat de Theresa Strozyk, „Tigrul: Misiune de salvare” în regia lui Ali Abbas Zafar, „Capcană mortală” regizat de Paul Solet și „Insidious: Ultima cheie” în regia lui Adam Robitel. Filmele rulează începând de astăzi și până miercuri, primul de la ora 13:00, al doilea de la 15:00, al treilea de la 17:30, iar ultimul de la ora 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

strajaConcursuri distractive pe pârtie, la Straja

Hunedorenii care doresc să aibă un weekend reuşit pe pârtie sunt invitați în stațiunea montană Straja. Aici, stratul de zăpadă ajunge la 50 de centimetri, iar potrivit cabanierilor se poate schia pe toate pârtiile. În plus, în acest final de săptămână vor fi organizate mai multe concursuri distractive, în nocturnă, pe pârtia Constantinescu, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari: concursuri de ștafetă, de mers cu oul, alergare în sac, competiţii de slalom etc. De săptămâna viitoare, în Straja vor debuta ariesenifestivalurile, competițiile pentru schiori, dar și pentru amatori și petrecerile specifice sezonului de iarnă, la care anual vin mii de turiști din toată țara.

Se schiază în Parâng și Arieșeni

În Parâng, se anunță agitație în acest weekend, deși nu se organizează vreun eveniment deosebit. Zăpadă este și se poate ajunge foarte uşor, din Petroşani până la Cabana Rusu, iar de acolo până pe pârtii faci opt minute cu telescaunul. Plus că pârtiile arată bine, sunt mai degajate şi sunt căutate de cei împătimiţi de schi cu adevărat. Și la Arieșeni, situația a început să fie roz. Dacă până acum nu prea a fost zăpadă, zilele trecute a nins, iar pârtiile sunt pregătite să-și primească turiștii.

Loading...