glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Weekend încărcat de activităţi cultural-artistice şi distractive

Hunedorenii au posibilitatea să ia parte în acest final de săptămână la o serie de activităţi cultural-artistice şi distractive. Cinefilii pot viziona trei filme la cinematograful devean, iar pasionaţii de teatru sunt invitaţi la două spectacole la Petroşani. De asemenea, în acest weekend, la Hunedoara va avea loc Festivalul Luminii, iar în majoritatea instituţiilor culturale din judeţ va avea loc „Noaptea muzeelor”.

filmDouă comedii şi un documentar la „Patria” Deva

Cinefilii din judeţ au ocazia să vizioneze în acest weekend trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Marșul Pinguinilor: Chemarea misterioasă” un documentar regizat de Luc Jacquet şi două comedii, „Prizoniere de vacanță”, în regia lui Jonathan Levine şi „Cum să fii amantu’ la femei”, regizat de Ken Marino. Cele trei pelicule rulează începând de astăzi şi până miercuri, primul de la ora 14:00, al doilea de la orele 16:00 şi 18:00, iar ultimul de la 20:00. Preţul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. La două luni de la filmările în condiţii deosebite în Antarctica iarna trecută, Luc Jacquet revine cu un nou film care urmărește povestea unui pui de penguin care se pregătește să pornească în prima sa călătorie, urmând chemarea misterioasă care îndeamnă pinguinii să pornească spre o destinație necunoscută, odată cu apropierea iernii. „Prizoniere de vacanță” sinopsis: După ce iubitul o părăsește chiar înaintea unei vacanțe exotice, tânăra neliniștită Emily Middleton (Amy Schumer) o convinge pe mama sa extrem de grijulie, Linda (Goldie Hawn), să petreacă împreună o vacanță de neuitat! Sinopsis „Cum să fii amantu’ la femei”: Eugenio Derbez este protagonistul unei comedii care promite să fie cel mai amuzant film făcut vreodată! În această comedie care ne va face să râdem în hohote, Eugenio Derbez este Maximo, un tânăr foarte chipeș care visează să devină bogat fără să aibă nevoie să muncească măcar o zi în viața lui. Își face o carieră din seducerea doamnelor bogate și mai în vârstă, și se însoară cu o femeie de două ori mai bătrână ca el.

„Dragostele unui fante” şi „Vrăjitorul din Oz”, la Petroşani

Pasionaţii de teatru sunt invitaţi ladouă spectacole la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani. Este vorba despre „Dragostele unui fante” de Mihaela Mihai şi „Vrăjitorul din Oz”, un spectacol de Dan Mirea. Primul spectacol poate fi urmărit sâmbătă, de la ora 18:00. Preţul unui bilet este 20 de lei. Cel de-al doilea spectacol este adresat copiilor şi va fi pus în scenă duminică, de la ora 12:00. Preţul unui bilet pentru adulţi este 10 lei, iar pentru copii, biletul costă opt lei.

 

Festivalul Luminii la HunedoaraAFIS FESTIVALUL LUMINII

Primăria Municipiului Hunedoara și Cercetașii României – Centrul Local Hunedoara invită toţi hunedorenii, sâmbătă, 20 mai 2017, la Festivalul Luminii, care va avea loc la Castelul Corvinilor. Face-painting pentru copii, jocuri, momente artistice dar şi mii de cutiuţe origami cu lumânări care vor fi aprinse sunt doar câteva dintre activităţile care vor avea loc în cadrul evenimentului. Festivalul va începe la ora 18:00, iar cel mai special moment al acestuia, aprinderea gulguţelor, va avea loc la ora 21:00.

 

 

 

NoaNOAPTEA MUZEELOR 2017ptea muzeelor la Castel

Castelul Corvinilor din Hunedoara prinde viaţă în acest weekend. Primăria municipiului Hunedoara, Castelul Corvinilor și Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara organizează, sâmbătă, începând cu ora 18:00, o serie de manifestări reunite sub genericul de „Noaptea Muzeelor”. În program este inclus vernisajul „Casa Breslelor”, vernisajul expoziției de fotografie „Alchimii subiective” şi vernisajul expoziției Lapidarul renascentist al „Castelului Corvinilor”. Video-mapping şi concert BAB sunt activităţile care se vor desfăşura în intervalul 22:00-02:00.  Totodată, „Noaptea muzeelor” se va desfăşura şi la muzeele din Deva, Brad şi Orăştie, unde hunedorenii vor putea vizita aceste instituţii de cultură în mod gratuit dar vor şi putea lua parte la ateliere de gastronomie antică, pielărie, jocuri romane, vizitare de expoziții, spectacole de teatru, recitaluri etc.

Totodată, pe parcursul acestui weekend, cei care vor ajunge în Piaţa Cetăţii din Deva vor avea parte de multă bere nepasteurizată, trupe germane, fanfară și ansambluri folclorice și preparate culinare bavareze în cadrul primului festival al berii nepasteurizate – „Fruhlingsfest”.

Tags