glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Weekend dedicat cinefililor, iubitorilor de teatru şi de artă

Hunedorenii au ocazia să vizioneze la sfârşitul acestei săptămâni două filme, două piese de teatru şi să participe la un vernisaj. Cinefilii sunt aşteptaţi la „Dansatoarea din umbră” şi „Minciuni adevărate”, iar iubitorii de teatru au posibilitatea să urmărească „Hamlet” şi „Muzicanţii din Bremen”. Pasionaţii de artă sunt invitaţi la vernisajul expoziţiei de pictură şi ceramică „Dialoguri” a artiştilor Nicolae Ispac şi Eugen Cioancă.

„Dansatoarea din umbră” şi „Minciuni adevărate”, la cinematograful devean

Cinefilii hunedoreni au ocazia să vizioneze în acest weekend „Dansatoarea din umbră”, un film în regia lui James Marsh şi „Minciuni adevărate”, regizat de James Cameron. Peliculele vor rula începând de astăzi şi până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva. Primul va putea fi vizionat de la ora 15:00, iar preţul unui bilet este şase lei. Cea de-a doua peliculă va rula cu începere de la orele 17 şi 19, iar biletul este de opt lei. „Dansatoarea din umbră” prezintă povestea unui membru activ al IRA (Andrea Riseborough), arestat în timpul unui atentat cu bombă eşuat în metroul londonez. Femeia acceptă să devină informator al serviciului MI5 (reprezentaţi de Clive Owen şi Gillian Anderson), de dragul copilului său minor. Ea se întoarce în Belfast, la familia sa care este în întregime implicată în operaţiuni IRA, cu grad mai mic sau mai mare de violenţă. Povestea se complică încă de la prima misiune. „Minciuni adevărate” este un thriller care are în prim-plan un cuplu exploziv – Arnold Schwarzenegger şi Jamie Lee Curtis. Schwarzenegger este Henry Tasker, aparent, un agent de vânzări obsedat de muncă. El o va seduce pe soţia sa cu o minciună care va prinde foarte bine. Îi spune că este un agent secret. Aşa de secret că în momentul în care o suspectează de o aventură extramaritală începe s-o fileze împreună cu alţi agenţi.

„Hamlet” şi „Muzicanţii din Bremen”, la Petroşani

Iubitorii de teatru au ocazia să ia parte în acest sfârşit de săptămână la două spectacole de excepţie. Este vorba despre „Hamlet” de William Shakespeare şi „Muzicanţii din Bremen”, după o poveste de Fraţii Grimm. Spectacolele vor avea loc la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani. Primul va putea fi rumărit sâmbătă, cu începere de la ora 18:00, iar cel de-al doilea duminică de la ora 12:00. „Muzicanţii din Bremen” este o premieră pentru publicul din Petroşani, preţul unui bilet costând 10 lei pentru adulţi şi opt lei pentru copii.

Vernisajul expoziţiei de pictură şi ceramică „Dialoguri” la Deva

Iubitorii de artă sunt aşteptaţi la sfârşitul săptămânii la un eveniment cultural – artistic de excepţie. Este vorba despre vernisajul expoziţiei de pictură şi ceramică „Dialoguri” a artiştilor Nicolae Ispac şi Eugen Cioancă, membri ai Filialei Alba a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Evenimentul va fi prezentat de criticul de artă Mircea Oliv şi va avea loc astăzi la Galeria de Artă „Forma” din Deva, cu începere de la ora 17:00. 

Hunedorenii, invitaţi la Stand Up Comedy

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva va găzdui la începutul lunii martie un super show de comedie. Este vorba despre un spectacol Stand Up Comedy, care va fi susţinut de Bobonete şi Văncilă. Evenimentul va avea loc luni, 3 martie, cu începere de la ora 19:00, iar preţul unui bilet este 35, respectiv 40 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria centrului cultural devean, în zilele de luni şi vineri între orele 16 şi 18. Intrarea minorilor la spectacol este interzisă.

Vezi și

Close