glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Weekend cu filme pe toate gusturile

La sfârşitul acestei săptămâni hunedorenii au ocazia să vizioneze o serie de filme de toate genurile. Astăzi, cinefilii sunt aşteptaţi la „Elita gangsterilor”, un film în regia lui Ruben Fleischer, iar începând de sâmbătă hunedorenii de toate vârstele sunt aşteptaţi la Festivalul Filmului Maghiar care va avea loc la Teatrul de Artă Deva.

Elita gangsterilor

Filmul prezintă o cronică a luptei Departamentului de Poliţie din Los Angeles (LAPD) pentru expulzarea mafiei din coasta de est a Los Angelesului anilor ’40 şi ’50. Şeful mafiot născut în Brookyln, Mickey Cohen (Sean Penn), face legea în Los Angeles, fiind protejat de oamenii lui şi având majoritatea poliţiei şi a politicienilor din oraş sub tutela sa. Un echipaj rebel din LAPD condus de Jerry Wooters (Ryan Gosling) şi sergentul John O’Mara (Josh Brolin) încearcă să cureţe oraşul de mafie. Filmul este în regia lui Ruben Fleischer, iar scenariul este semnat de Will Beall şi Paul Lieberman. Personajele principale sunt: Emma Stone, Ryan Gosling, Sean Penn, Nick Nolte etc. Pelicula va rula începând de astăzi până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva, cu începere de la orele 15, 17 şi 19. Preţul unui bilet de la ora 15 este şase lei, iar de la 17 şi 19, opt lei.

Festivalul Fimului Maghiar

Iubitorii de film vor avea ocazia de a viziona la Teatrul de Artă din Deva peliculele proiectate în cadrul Festivalului Filmului Maghiar, care se va desfăşura de-a lungul a două weekenduri. Vor fi prezentate filme premiate la festivaluri internaţionale şi naţionale. Toate filmele sunt subtitrate în limba română iar accesul publicului este gratuit la toate proiecţiile.

Tigrul de sticlă 3

Festivalul va debuta sâmbătă cu comedia „Tigrul de sticlă 3” care a fost premiată de Asociaţia Naţională a Cineaştilor Maghiari şi a primit premiul publicului la Festivalul de Film Maghiar de la Los Angeles. O scobitoare, o împuşcătură, un doctor amărât şi o limuzină sosită exact la ţanc sunt ingrediente suficiente pentru ca Lali să ia hotărârea vieţii sale: va lăsa totul în urmă dispărând pur şi simplu. Muşteriul neaşteptat al Tigrului de sticlă, Feri, avocat faimos la Budapesta, deşi nu intenţiona, va rămâne la bufet, în timp ce Lali, cu toate că nici el nu intenţiona, va rămâne în cabrioleta Bentley a avocatului. De-aici începe o zi nebună, iar viaţa lui Lali va fi grea, cu sau fără Tigru… Pelicula va putea fi vizionată la Teatrul de Artă din Deva, sâmbătă începând de la ora 19:00.

Copiii dragonului verde

Duminică, începând cu ora 19:00, la Teatrul de Artă din Deva, hunedorenii sunt aşteptaţi la comedia „Copiii dragonului verde”. Pelicula prezintă un agent imobiliar divorţat şi singuratic care primeşte de la şeful său sarcina să vândă un depozit din suburbii. Depozitul este închiriat de un grup de chinezi care-şi ţine acolo bunurile mai mult sau mai puţin legale. Miile de cutii sunt păzite de un chinez, Wu, care trăieşte în depozit. Apropierea forţată îi va face pe cei doi bărbaţi, ambii singuri pe lume, să lege o surprinzătoare prietenie.

Poligamy

La sfârşitul săptămânii viitoare, hunedorenii pasionaţi de film sunt aşteptaţi la comedia „Poligamy”. Acţiunea filmului va consta în faptul că toţi bărbaţii vor să se culce cu toate femeile drăguţe. Publicul este invitat să descopere ce se întâmplă dacă pentru bărbaţi acest lucru devine imposibil. Pelicula va putea fi vizionată sâmbătă, 9 februarie, începând cu ora 19:00, la Teatrul de Artă din Deva.

Aventurierii

Duminică, 10 februarie, începând cu ora 19:00, cinefilii sunt aşteptaţi la Teatrul de Artă din Deva pentru a viziona comedia „Aventurierii”. Filmul prezintă povestea unei familii destrămate, care are parte de mai multe păţanii în aventura ei de a traversa Transilvania. Bunicul este preocupat de femei şi băutură. Fiul, un muzician ratat care şi-a pierdut toată averea cu cele patru neveste. Nepotul, fără loc de muncă, dar cu cardul iubitei în buzunar, de pe care pierde bani sistematic jucând poker. Trei generaţii care formează o familie aparent destrămată, totuşi cu un farmec aparte în stângăciile lor. Cei trei aventurieri traversează Transilvania, înghesuiţi într-o maşină minusculă. Bineînţeles, păţaniile nu-i vor ocoli nici măcar o clipă.

Vezi și

Close