glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Week-end plin pentru iubitorii de teatru şi film. De la „Hamlet”, la „Păcală” şi „Ivan Turbincă”

Cinefilii au posibilitatea să vizioneze „Stockholm”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, şi „Rolul vieţii mele”, regizat de Zach Braff, două filme în premieră la Deva. Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la „Păcală”, la Deva şi la „Hamlet” şi „Ivan Turbincă”, la Petroşani.

„Păcală”, la teatrul devean

 

Teatrul de Artă Deva, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara invită, astăzi, toţi hunedorenii la spectacolul „Păcală”, o adaptare după Bogdan Radu Ghelu, în regia lui Mihai Panaitescu. Spectacolul este o comedie de moravuri, o satiră la adresa lumii satului românesc în care viciile sunt amplificate şi scoase în evidenţă. Acţiunea va putea fi urmărită de la ora 19:00, iar preţul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei pentru elevi şi pensionari. Păcală, om umblat, cu „şcoala lumii”, erou popular iubit de toată lumea, pune punct vicleniei, minciunii şi ipocriziei prin umorul şi isteţimea sa ascunsă sub o mască de naivitate şi simplitate. Este o farsă populară care se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

„Hamlet” şi „Ivan Turbincă”, la Petroşani

Pasionaţii de teatru au ocazia să ia parte în acest sfârşit de săptămână la două spectacole de excepţie la Petroşani. Este vorba despre „Hamlet”, de William Shakespeare în regia lui Gelu Badea şi „Ivan Turbincă”, de Ion Creangă, un spectacol în premieră adresat copiilor. Spectacolele vor putea fi urmărite la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din localitate. Primul are loc sâmbătă, de la ora 18:00, iar preţul unui bilet este 20 de lei, iar cel de-al doilea va putea fi urmărit duminică de la ora 12:00. Preţul unui bilet la piesa „Ivan Turbincă” este 10 lei pentru adulţi şi de opt lei pentru copii.

 „Stockholm” şi „Rolul vieţii mele”, două filme în premieră la Deva

Cinefilii hunedoreni au posibilitatea să vizioneze în acest sfârşit de săptămână două filme în premieră. Este vorba despre „Stockholm”, un film regizat de Rodrigo Sorogoyen, şi „Wish I was here –  Rolul vieţii mele”, regizat de Zach Braff. Ambele pelicule vor rula începând de astăzi şi până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva. „Stockholm” ne oferă ocazia extraordinară de a observa relaţiile dintre tinerii din ziua de azi. O întâlnire aparent banală, între un băiat şi o fată. El îi mărturiseşte că s-a îndrăgostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbării lor nocturne prin Madrid, fiecare îşi dezvăluie treptat dorinţele, secretele, dar şi câteva minciuni nevinovate. Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice şi a conflictelor între sexe. Filmul va putea fi urmărit de la ora 15:00, iar preţul unui bilet este de şase lei. Cea de-a doua peliculă rulează de la orele 17 şi 19, iar preţul unui bilet este de opt lei. „Rolul vieţii mele” îl aduce în prim plan pe Aidan, un tânăr de peste 30 de ani, care se află la o importantă răscruce în viaţă. Pare că uşile i se trântesc în faţă şi că va trebui să facă schimbări drastice pentru a fi în stare să meargă mai departe. Înconjurat de o familie ai cărei membri par a se arunca plini de aplomb în situaţii oricât de trăsnite, Aidan îşi va da seama curând că trebuie să renunţe la visele din adolescenţă, când murea de nerăbdare în aşteptarea unor fapte extraordinare, şi să se concentreze la prezent şi la ce se întâmplă în jurul său.

Vezi și

Close