glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Vulcănean ucis cu muchia de la topor de prietenul de pahar

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiul Vulcan, a fost ucis cu sânge rece de un amic de-al său, fiind găsit de vecinii săi abia după câteva zile. Motivul: un conflict spontan izbucnit pe fondul consumului de alcool.

Crima s-a produs, se pare, în ajunul Crăciunului, în locuinţa victimei, situată pe strada Jiu Paroşeni, din Vulcan, când, după ce au consumat băuturi alcoolice, între cei doi bărbaţi a izbucnit un conflict spontan. După ce scandalul s-a înteţit, Doru D., de 44 de ani, din Vulcan, i-a aplicat amicului său, cu muchia unui topor, cu pumnii şi picioarele, mai multe lovituri în zona capului, a toracelui şi a membrelor superioare, în urma cărora bărbatul în vârstă de 57 de ani a decedat. Când a constatat că amicul său şi-a dat ultima suflare, agresorul şi-a „luat tălpăşiţa”.

Cadavrul bărbatului, găsit de vecini după două zile

A doua zi de Crăciun, în jurul orei 15:40, Poliţia Municipiului Vulcan a fost alertată de vecinii bărbatului în vârstă de 57 ani, pe care l-au găsit fără suflare în locuinţa sa. „Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a stabilit faptul că persoana decedată prezintă mai multe echimoze şi tumefacţii în zona parietal stânga şi orbital stânga, precum şi la nivelul membrelor superioare. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului din Petroşani, iar în urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector Bogdan Niţu.

Suspect reţinut pentru comiterea unei infracţiuni de omor

Întrucât în cauză au existat suspiciuni de omor, poliţiştii au demarat cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în vederea identificării autorului. În urma activităţilor investigative desfăşurate, anchetatorii au reuşit, în scurt timp, identificarea prezumtivului autor al infracţiunii de omor, Doru D., de 44 de ani, din Vulcan. Suspectul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, urmând a fi prezentat Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de omor.