glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Vom avea încă o echipă din judeţ în Liga a III-a?

Campioana judeţeană Hercules Lupeni susţine mâine, de la ora 18, prima manşă a barajului de promovare în Liga a treia. Adversara ei este Ripensia Timişoara, campioana judeţului Timiş. Partida are loc pe stadionul „Ciarda Roşie” din Timişoara, returul urmând să se dispute peste o săptămână la Lupeni.

După o dispută pasionantă în Liga a patra, decisă abia pe finalul întrecerii, când a avut câştig de cauză în faţa rivalelor Inter Petrila şi Şoimul Băiţa, Hercules Lupeni are şansa de a se alătura lui FC Hunedoara şi Cetate Deva în al treilea eşalon fotbalistic intern. Tragerea la sorţi pentru baraj a fost însă vitregă pentru formaţia hunedoreană, oferindu-i (teoretic) cel mai puternic adversar posibil din toată această zonă fotbalistică a ţării.

Timişul are un plus faţă de Hunedoara

Potenţialul fotbalistic, ca şi cel financiar al judeţului Timiş este net superior celui al Hunedoarei. Nu întâmplător seria a patra a ligii a treia, unde au evoluat şi reprezentantele noastre, a fost dominată şi valoric, dar şi numeric de reprezentantele Timişului. Nu doar faptul că ASU Poli a promovat, ci şi că Timişul a aliniat la start patru formaţii (Poli, Lugoj, Becicherecu şi Giarmata) vorbeşte de la sine despre plusul acestui judeţ faţă de colegele prezente la această întrecere. Prin comparaţie, celelalte judeţe au avut maxim două echipe în Liga 3: Alba (Cugir şi Ighiu), Hunedoara (Hunedoara şi Deva), Arad (Sebiş şi Ineu), Gorj (Pandurii II şi Motru), Dolj (Craiova II şi Filiaşi), iar Sibiul una (Cisnădie).

Totuşi, Lupeniul are şansa sa reală în baraj, nefiind nici pe departe dinainte învinsă. Trupa condusă de pe banca tehnică de Dan Voicu a arătat pe parcursul campionatului un joc solid, are un lot omogen garnisit cu jucători experimentaţi, care joacă de ceva timp împreună – Harangozo, Cojocaru, Moldovan, Ciorâia, Ciocârlan şi alţi – şi câţiva fotbalişti mai noi, printre ei fraţii Adrian şi Iulian Roşian şi Firan.

Echipe din mai puţine judeţe, deplasări mai scurte

Judeţul nostru are nevoie fără îndoială de încă o echipă în Liga a treia, alături de Hunedoara şi Deva, mai ales în contextul reorganizării acesteia în sistemul de şase serii cu câte 16 echipe, atât de vehiculate de Federaţie. Dacă se vor completa în urma barajelor interjudeţene cele 96 de locuri preconizate în eşalonul trei – cel mai probabil, nu – şi în ce mod se poate ajunge totuşi la această cifră care pare de neatins în condiţiile în care din Liga a III-a au dispărut echipe pe capete în sezonul competiţional 2015 – 2016, asta vom ştii abia după ce se trage linia şi vedem câte echipe se înscriu în competiţie.

Un lucru bun cu certitudine la mărirea numărului de serii ar fi deplasările mai scurte pentru echipele dintr-o serie. Să nu uităm, în sezonul recent încheiat au fost în seria noastră echipe din şapte (!) judeţe, iar Deva şi Hunedoara au avut de efectuat deplasări până la Arad, Sibiu sau Craiova, nu tocmai la îndemână financiar pentru cluburi din eşalonul trei.

Dar despre aceasta vom mai vorbi, să vedem întâi ce va face Hercules Lupeni în barajul cu Ripensia.

Tags

Vezi și

Close