glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Vochiţoiu reclamă înşelătoria candidaţilor refolosiţi la parlamentare. Senatorul PMP le cere tuturor deţinătorilor de funcţii publice care vor candida la alegerile parlamentare să se suspende sau să demisioneze

Senatorul PMP (ex-UNPR) Haralambie Vochiţoiu declară că toţi pesediştii şi liberalii care ocupă acum funcţii publice şi vor fi desemnaţi candidaţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie ar trebui să se suspende ori chiar să demisioneze din posturile actuale, pentru a nu se folosi de resursele publice în campanie. În acelaşi timp, Vochiţoiu reclamă înşelătoria pe care o comit, în judeţ, atât PNL şi, mai ales, PSD punându-şi pe locuri eligibile pe liste candidaţi propulsaţi în funcţii de primar sau chiar preşedinte de CJ (cazul lui Laurenţiu Nistor).

Am asistat în ultimele zile la un ping-pong al celor două partide care au făcut din Hunedoara cel mai depopulat din România, PSD şi PNL, care se acuză reciproc cum că ai lor candidaţi ar trebui să-şi dea demisia.

„Le cer public tuturor celor care candidează la Parlamentul României ca în momentul în care declară că sunt candidaţi să renunţe la avantajele şi la poziţiile pe care le au în administraţia publică locală ori judeţeană. Că e de la PSD sau de la PNL, nu-i nicio diferenţă. De la preşedintele CJ până la primarii care vor candida la Parlament responsabil, onorabil şi moral este să se suspende din funcţie. Să nu mai călărească maşinile publice, să nu mai folosească personalul de acolo, să nu folosească logistica Primăriei în cauză sau a Consiliului Judeţean. Domnul Nistor este primul care trebuie să dea exemplu. După el toţi acei primari care vor candida. Nu e corect ca un simplu candidat să se chinuie să-şi pună un banner, iar primarul pune simplu mâna pe telefon, vorbeşte cu firma care se ocupă de iluminatul public şi problema-i rezolvată. Să nu mai vorbim de ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană care se distribuie de către Primării, iar oamenilor li se spune că primarul le-a dat acele alimente. Să-şi plătească pliantele din buzunarul propriu, nu să şi le multiplice la xerox-ul de pe holul Consiliului Judeţean. Iar seria exemplelor poate continua”, declară Vochiţoiu. Acesta spune că el nu se poate suspenda din funcţia de senator pentru că „Parlamentul este locul meu de muncă, nu candidez pentru o poziţie în vreo altă instituţie. În plus, eu nu am nici maşină de serviciu şi nici bugete de zeci de milioane de lei pe mână pentru a căror împărţire să trebuiască să semnez”.

Acuzaţi de iresponsabilitate

În acelaşi timp, liderul PMP Hunedoara declară că propulsarea pe listele pentru parlamentare a unor candidaţi pentru care s-a cerut şi obţinut votul electoratului în primăvară, la locale, nu este altceva decât o „înşelătorie” politică, spunând că şi PNL, şi PSD „se vor descalifica în faţa alegătorilor pentru că nu au resurse umane să candideze la Parlament şi mută aceiaşi pioni de pe o tablă pe alta, ceea ce este penibil pentru un partid care se laudă că are 100 de ani vechime (aluzie la PNL), să n-ai oameni sau să nu laşi oamenii de valoare să se afirme şi să candideze pentru anumite poziţii. Cetăţenii sunt convins că or să sancţioneze această înşelătorie: «Votaţi-mă că vreau să fiu primar, sau preşedinte la CJ», iar după două luni «Ştiţi… are nevoie de mine şeful de partid la Bucureşti, trebuie să plec acolo». Această joacă este în zona iresponsabilităţii. Pe de altă parte, să ştiţi că pesediştii sunt băieţi simpatici, atunci când sunt în opoziţie. Când sunt majoritari devin ticăloşi!”.

Răspunsurile celor vizaţi

Preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor (PSD), nu a putut ieri decât să declare că nu s-a hotărât încă dacă va candida sau nu la parlamentare şi nu a dorit să comenteze declaraţiile lui Vochiţoiu, pe motiv că se afla la o întrunire importantă a şefilor de consilii judeţene din zona de Vest a ţării.

sorin-marica-salasu-desus04721Primarul comunei Sălaşu de Sus, Sorin Marica, ocupant al locului 4 pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor, spune că nici nu se va suspenda din funcţie şi nici nu va demisiona: „O să-i deleg toate atribuţiile viceprimarului şi o să-mi iau concediu legal pe durata campaniei electorale. Dacă asta cere, şi domnul Vochiţoiu ar trebui să se suspende, pentru că acum este senator şi, din ce am înţeles eu, va candida pentru Camera Deputaţilor. Nu poate invoca vacanţa parlamentară pentru că aceasta va începe abia pe 20 decembrie. Acuma… ştiţi cum e: trebuia să spună şi domnul Vochiţoiu ceva”.

Primarul oraşmarcel-adrian-goia-primar-hateg-0266ului Haţeg, Marcel Goia, aflat pe locul 3 al listei PNL pentru Camera Deputaţilor, s-a arătat şi mai iritat de ideile avansate de senatorul PMP: „Domnul Vochiţoiu nu face decât să bată din gură. Şi pe el, dar şi pe alţii, i-aţi mai văzut pe-aici până la alegeri. Au făcut ei ceva cu care să contribuie la binele comunităţilor din judeţ? Nu e stabilită încă lista PNL pentru Camera Deputaţilor. Eu nu mi-am dorit această candidatură dar, câteodată, trebuie să mai faci şi ce-ţi cere partidul, nu doar ce vrei tu. Nu comentez mai mult afirmaţiile unui domn care face doar declaraţii prin ziare şi cam atât”.

Tags
Back to top button
Close
Close