glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Vochiţoiu, după ce a devenit membru PMP: „Vremea ideologiilor a trecut”

Deocamdată nu se ştie, clar, cine este şeful Organizaţiei judeţene Hunedoara a Partidului Mişcarea Populară, în urma fuziunii cu UNPR. Şansele sunt ca funcţia să fie ocupată de liderul ex-UNPR-ului, senatorul Haralambie Vochiţoiu, dacă se aplică criteriul formaţiunii care a avut un rezultat mai bun la alegerile locale din 5 iunie.

„Nu ştim încă exact felul în care se vor aşeza lucrurile. Am lipsit din zonă vreo trei zile. Urmează să ne întâlnim cu toţi colegii noştri şi să discutăm. Apoi vom face anunţurile care trebuie făcute. Vom stabili şi structura de conducere dar, mai ales, un plan de bătaie pentru aplicarea unor proiecte pe care le vom promova”, declară Haralambie Vochiţoiu.

Întrebat fiind dacă nu-i este dificil să treacă de la o ideologie de centru-stânga (a ex-UNPR-ului) la una de centru-dreapta (a PMP-ului), Vochiţoiu a răspuns: „Între 1996 şi 2000 am urmat cursurile unei facultăţi de ştiinţe politice, iar una dintre lucrările intens studiate de mine a fost cea a lui Norberto Bobbio care, încă din anii ’80, prezicea moartea ideologiilor şi încuraja partidele politice să se îndrepte spre proiecte clare. Noţiunile de  «stânga» şi «dreapta» au fost folosite în vremurile în care electoratul avea un grad mai scăzut de instruire. În era globalizării şi a internetului, aceste noţiuni sunt depăşite. Noi îl avem pe Petre Ţuţea care spunea «Dacă până la 40 de ani (30 de ani – n.red.) nu eşti de stânga, n-ai inimă, iar dacă după 40 de ani rămâi de stânga, n-ai minte», iar seria exemplelor poate continua. Vremea ideologiilor a cam trecut”.

Tags
Back to top button
Close
Close