glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Vochiţoiu, despre doamnele cu probleme mai vechi dar încă „sensibile” pe care le promovează: „Dorina Pleşcan şi Angela Stoica vor fi următoarele primăriţe”

Liderul UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu, nu se teme că decizia de a susţine pe listele proiectului „Alianţa pentru Hunedoara”, două doamne ale căror nume au fost implicate, direct sau indirect, în scandaluri cu iz în acelaşi timp penal şi sexual, va afecta numărul de voturi atrase pe 5 iunie. Este vorba despre Dorina Pleşcan, al cărei fiu a fost acuzat de proxenetism, şi despre Angela Stoica, ai cărei copii (băiat şi fată) au fost implicaţi în mai vechiul scandal Sucilă, dosar în care s-a vorbit despre corupere de minori. Dorina Pleşcan candidează la Primăria Petroşani, iar Angela Stoica la Primăria Vulcan. Pentru conformitate, redăm discuţia sub forma unui scurt interviu.

Nu vă temeţi că prin promovarea doamnelor Dorina Pleşcan şi Angela Stoica rezultatele la alegeri ale „Alianţei pentru Hunedoara” ar avea de suferit?

Nicidecum. Doamna Dorina Pleşcan nu are nicio problemă de natură penală. Fiul dumneaei are o problemă pentru fapte comise când era deja major şi nu cred că este ea responsabilă pentru faptele lui. Dacă ar fi să judecăm aşa, atunci nici Adrian David, al cărui tată a fost condamnat în dosarul „Spumă şi Bibanu”, n-ar mai avea ce să caute să candideze, nici Tiberiu Iacob – Ridzi n-ar mai trebui să candideze, nici Mircia Muntean. Atâta timp cât avem în judeţ oameni care au furat bani publici, dar tot candidează, dacă legea le permite, mai are rost să vorbim despre situaţia celor două doamne?

Apoi, doamna Angela Stoica a venit la mine şi mi-a spus că doreşte să revină în politică şi vrea să-mi fie alături pentru că a văzut că sunt cel mai activ parlamentar din judeţ. Nici n-am mai apucat să o întreb dacă şi-a rezolvat problemele legale, că a şi scos din poşetă o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale în acel caz mai vechi despre care ştie toată lumea. Repet, cele două doamne nu au nicio problemă legală. Adversarii politici induc asemenea idei.

Nu v-am întrebat pentru că cineva din alt partid ar fi făcut o afirmaţie la adresa celor două doamne, ci pentru că există posibilitatea ca, în mentalul colectiv, ele să fie memorate altfel. E ştiut faptul că omul simplu vede începutul unui scandal în presă, dar nu prea îl urmăreşte până la final. De exemplu, puţină lume cred că ştie că în cazul doamnei Stoica s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Nici una, nici cealaltă, nu sunt anchetate pentru ceva. Repet, adversarii politici încearcă să inducă idei false, deşi în partidele lor sunt destui cercetaţi, judecaţi, unii chiar condamnaţi deja. Oricum, cele două doamne vor deveni primăriţe. Doamna Angela Stoica a fost două mandate viceprimar la Vulcan, şi toată lumea din oraş spune că, de când nu mai e dumneaei la Primărie nu s-a mai făcut nimic acolo. Tiberiu Iacob – Ridzi a angajat-o pe bani publici, pe post de consilier, pe doamna Dorina Pleşcan, ca să-l înveţe ce să facă. La ce bun să-l mai înveţe, dacă poate face chiar ea ce e de făcut în Petroşani?

Prezenţa doamnei Pleşcan printre candidaţii „Alianţei pentru Hunedoara” le dă apă la moară adversarilor care vă acuză că, de fapt, acest proiect este un „UNPR ascuns sub o altă siglă”.

Luăm lista noastră pentru Consiliul Judeţean, de exemplu. Acolo vrem să obţinem cel puţin nouă mandate. Din primii nouă candidaţi, doar trei sunt UNPR-işti. Eu sunt pe primul loc, locul doi aparţine lui Laszlo Domokos – lider de sindicat la SNÎMVJ, pe trei este doamna Bianca Timiş care nu e membru UNPR, pe patru – Daniel Stepan, care nu mai e membru UNPR, pe cinci e ex-senatorul Mircea Nedelcu, din partea CARP „Speranţa” Hunedoara, abia pe şase vine un membru UNPR – Cătălin Decebal, pe şapte e pastorul Alin Petresc, pe opt e domnul profesor Nicolae Rusu – independent, iar abia pe poziţia a noua mai e un UNPR-ist, domnul Nicolae Ivănuş.

Tags