glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Vochiţoiu, curtat de „Pro România”

Fostul senator de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, recunoaşte că a primit o ofertă de a intra în noul proiect politic lansat, la nivel naţional, de Victor Ponta. Spune că încă se mai gândeşte, dar nuanţele declaraţiei sale dau de înţeles că va accepta propunerea.

Haralambie Vochiţoiu s-a retras total de pe scena politică în urma alegerilor parlamentare. A candidat primul pe listă din partea PMP (după ce UNPR, formaţiunea sa, a fuzionat cu partidul lui Băsescu). A avut un rezultat cu mult sub aşteptări în judeţul Hunedoara.

Cu vreo trei săptămâni în urmă au apărut zvonuri conform cărora Vochiţoiu ar fi tentat să se reactiveze politic, de data aceasta în cadrul proiectului „Pro România” – prezentat oficial duminica trecută de către Victor Ponta.

„Am o relaţie foarte bună cu Victor Ponta”

„Deocamdată n-am zis nici da, nici nu. Victor Ponta e prietenul meu de 20 de ani. L-am sprijinit, m-a sprijinit în cariera politică şi nu numai. De exemplu, Sala Polivalentă din Petroşani se renovează acum în urma unei decizii luate de Victor Ponta, pe când era premier. «Pro România» e un proiect interesant, dar, acum eu mi-am propus să ajung în «Top 300», pentru că vreau să fac politică fără a mai depinde financiar de politică. Am avut un şoc economic, recunosc, prin care nu mai vreau să trec. Pe de altă parte, nu mi-e indiferent faptul că judeţul Hunedoara rămâne cel mai depopulat din ţară, locul în care nu se întâmplă nimic bun de amploare şi în care doar câţiva primari destoinici mai reuşesc câte ceva. În plus, de când au apărut informaţiile privind o posibilă colaborare cu Victor Ponta, am primit o grămadă de telefoane de la oameni care n-au mai făcut politică, dar vor să se implice. Nu mi-am dat demisia din PMP. Dacă mă voi înscrie în noul proiect, voi avea o discuţie şi cu colegii de la PMP, pentru că nu m-au dezamăgit cu nimic, ba chiar am lucrat foarte bine cu ei, dar… asta este…, atât mai vrea electoratul PMP. Acum sunt la muncă. Singura concluzie clară a momentului este ceea ce v-am spus şi la început: am o relaţie foarte bună cu Victor Ponta”.