glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Viteza excesivă a băgat în spital patru oameni. O fetiță de 3 ani a fost rănită într-unul dintre accidentele de circulație

Trei accidente de circulație produse pe șoselele din judeţ s-au soldat cu patru victime, între care o fetiță de 3 ani. De fiecare dată, viteza neadaptată la condițiile de drum a fost cauza producerii evenimentelor rutiere.

Un bărbat, de 49 de ani, din Brad, a fost grav rănit după ce mașina pe care o conducea a lovit un TIR. Bărbatul circula pe DN68 A, pe raza localității Dobra. Potrivit polițiștilor, acesta nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, iar într-o curbă la stânga a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autotren, care circula regulamentar, din sens opus.

Un alt accident a avut loc pe DN 66, la ieșirea din orașul Hațeg spre localitatea Bretea Strei. Un șofer din județul Bihor, în vârstă de 30 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil umed iar, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, cei doi șoferi au fost răniți ușor.

Depășire pe „zebră”

O fetiță de 3 ani a fost rănită ușor după ce mașina în care se afla a fost lovită de un alt autoturism. Accidentul s-a produs într-o intersecție din municipiul Hunedoara. Șoferul mașinii în care se afla copila a încercat să depășească o altă mașină, chiar pe trecerea de pietoni. În acest timp, un alt șofer intenționa să efectueze un viraj la stânga. În urma impactului dintre cele două mașini, fetița, care se afla pe bancheta din spate, a fost rănită. Poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, „întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. În condițiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, le recomandăm tuturor conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie”, a declarat șeful SPR Hunedoara, comisarul șef Dan Micu.

„În toate cele trei cazuri, polițiștii au deschis dosare de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă”, IPJ Hunedoara.