glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Viteza excesivă a băgat în spital mai multe persoane. Victimele au suferit mai multe răni după ce mașinile în care se aflau au fost implicate în accidente de circulație

Mai multe persoane au fost rănite în urma a două accidente de circulație produse pe șoselele din județ. În ambele cazuri, viteza neadaptată la condițiile de drum a fost cauza care a provocat evenimentele.

Primul accident s-a petrecut pe drumul care leagă municipiul Brad de Deva. Un șofer, de 44 de ani, din comuna Băița, a apăsat prea tare pedala de accelerație fără să țină cont de faptul că șoseaua era umedă, a pătruns pe contrasens, unde a lovit o autoutilitară care circula regulamentar. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, precum şi rănirea uşoară a conducătorului autoutilitarei şi a pasagerilor, aceştia fiind transportaţi la Spitalul Municipiului Deva în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în privinţa conducătorului autoutilitarei, iar conducătorul autoturismului a avut o concentraţie de 0,16MG/L alcool pur in aerul expirat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Bradu.

Cu viteză, în parapet

Un alt accident rutier, în care au fost rănite patru persoane, s-a petrecut pe DN 66, la intrarea în localitatea Batiz. Un șofer, de 22 de ani, din Lupeni, nu a adaptat viteza la condițiile de drum iar, într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul asupra autoturismului, părăsind partea carosabilă şi izbindu-se de un parapet de protecţie. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto, dar şi a celor trei pasageri din autoturism.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, Laura Bradu, IPJ Hunedoara