glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Violatorul recidivist, de negăsit

Radu Fonea, bărbatul care este principalul suspect în cazul violului din Petroșani, este de negăsit. Magistrații din Valea Jiului nu au decis încă arestarea sa în lipsă, ședința de judecată urmând să aibă loc în cursul zilei de astăzi. Până când nu vor emite mandatul, Fonea nu poate fi dat în urmărire națională și în consemn la frontieră.

medalion deschidereRadu Fonea, în vârstă de 56 de ani, este suspectat că a pătruns cu forța în locuința unei femei din Petroșani, și amenințând-o cu un cuțit, a întreținut raporturi sexuale cu ea. Bărbatul este un cunoscut al oamenilor legii, acesta fiind condamnat în mai multe rânduri pentru tâlhării și violuri. În total, acesta a executat deja 21 de ani de închisoare. Acum el este căutat de polițiști, care au făcut mai multe filtre pentru prinderea sa, dar și cercetări „din om în om”, pe străzile din Petroșani, în speranța că cineva îl va recunoaște și le va da detalii despre locul în care se ascunde. În cursul zilei de astăzi, magistrații Judecătoriei Petroșani vor decide dacă emit mandatul de arestare în lipsă pe numele lui Fonea, iar până atunci oamenii legii nu îl pot da în urmărire națională. Polițiștii avertizează populația că este posibil ca suspectul să aibă asupra sa un cuțit, motiv pentru care le recomandă cetățenilor care îl recunosc să nu intervină asupra lui, ci să solicite sprijinul Poliției prin Serviciul Unic 112.

Încarcerat de la 17 ani

Într-un interviu acordat în primăvara anului trecut, când se afla după gratii, reporterilor Mediafax, Fonea a recunoscut că prima dată a fost încarcerat la 17 ani, iar de atunci a ieşit doar de două ori din închisoare. „Am un istoric mai bogat… Am fost un nemernic… De mic nu mi-am ascultat părinţii, deşi am avut o familie destul de bună, o familie organizată. Dar cam aşa se întâmplă, cum pleci din copilărie, cum îţi croieşti drumul, ăla e. Iar eu mi l-am croit cam strâmb, aşa că durata vieţii mele pe aici pe la puşcărie a fost cam lungă. Am executat până acum vreo 36 de ani. Viaţa a fost prea scurtă pentru mine în libertate. Am fost doar aşa, călător în viaţa asta…”, povestea bărbatul în interviul menționat.

În mai 2007 a fost condamnat la 13 ani de închiosare pentru viol și tâlhărie, dar a făcut 10 ani din pedeapsă. În luna iulie 20017, Judecătoria Ploiești a admis cererea de liberare condiționată a lui Fonea. După doar o jumătate de an, bărbatul a atacat din nou și tot în Petroșani, acolo unde a comis ultimele fapte.