glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Vine al treilea val de ninsoare. Meteorologii au anunțat un nou cod galben de depuneri de polei, vânt și zăpadă viscolită

Nu scăpăm de iarnă. Al treilea val de ninsoare de luna aceasta va veni, potrivit meteorologilor, începând de vineri dimineață. De la ora 5, este valabil un cod galben de precipitații mixte, moderate cantitativ, intensificări ale vântului, depuneri de polei și ninsori viscolite la munte. Avertizarea este valabilă și pentru județul Hunedoara, până sâmbătă, la ora 12.

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20… 25 l/mp. Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei. „În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova. În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice. Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h”, se arată în atenționarea meteorologilor. Potrivit specialiștilor, intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h şi, trecător, peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului. Pe arii restrânse precipitaţii slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului. În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Tags