glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Viitura a lovit din nou în satul Rișculița. Mai multe gospodării au fost inundate. Veștile meteorologilor nu sunt deloc bune nici pentru ziua de astăzi

Ploile torențiale au provocat noi inundații în satul Rișculița. După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 70 de gospodării au fost afectate de ape, ieri, alte gospodării au fost inundate. Apa a intrat în curțile și beciurile oamenilor. Din fericire, nicio casă nu a fost inundată.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Baia de Criş a acţionat pentru îndepărtarea efectelor fenomenelor meteo periculoase. Voluntarii au acţionat cu buldoexcavator, motopompe şi motofierăstraie pentru decolmatarea albiei Văii Rustiului, şi pentru evacuarea apei din subsolurile şi fântânile inundate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Veștile proaste continuă

Județul Hunedoara se află sub atenționare Cod Galben de ploi și furtuni până în această seară, la ora 22:00. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, izolat, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

13 gospodării au fost inundate ieri