glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

(VIDEO) Atac în plin centrul Devei. Un tânăr a fost bătut de doi scandalagii. Ieri, acesta a fost transportat cu elicopterul la Cluj-Napoca, în stare foarte gravă

Scene teribile în municipiul Deva. În noaptea de vineri spre sâmbătă, doi tineri puși pe scandal l-au bătut, în plină stradă, pe un bărbat în vârstă de 38 de ani, care ieșea pașnic dintr-un club. Cu doi pumni, aceștia l-au pus la pământ, iar în cădere, cel agresat s-a izbit cu capul de o bordură. Victima, Adrian Văceanu, a fost transportată ieri la Cluj-Napoca, acolo unde va fi supusă unei intervenții neurochirurgicale de urgență. În acest moment medicii sunt rezervați asupra unui pronostic. Cei doi agresori au fost arestați preventiv.

Totul a fost surprins de camerele de supraveghere a municipiului Deva. Pe imagini se poate observa cum victima, Adrian Văceanu, ajută pe o fată să se îmbrace, în fața clubului. La un moment dat, este plesnit de unul dintre agresori, dar tânărul continuă să îi ofere ajutor fetei, după care merge să le ceară socoteală celor doi. Atunci, unul dintre scandalagii se năpustește cu pumnii asupra lui, iar în momentul în care tânărul primește cel de-al doilea pumn, cade secerat. Totul sub privirile pasive ale martorilor. Adrian Văceanu, „Vace” – cum îi spuneau prietenii, a dat cu capul de o bordură, iar în urma impactului deosebit de puternic, a ajuns la spital în stare deosebit de gravă, cu diagnosticul de fractură craniană și hemoragie cerebrală. Medicii de la spitalul din Deva au încercat să facă tot ce au putut pentru a-i salva viața, dar ieri, după mai bine de 24 de ore de la producerea incidentului, au considerat că pentru „Vace” se impune transportul la Cluj-Napoca. „Trebuie intervenție pe creier, obligatoriu. Am vorbit la Cluj, am chemat elicopterul și acum (n.r. ieri în jurul orei 13) este transportat de urgență”, a declarat Călin Laza, managerul Spitalului Județean de Urgență Deva. În cursul zilei de ieri, Vace a fost operat și apropiații speră că se va face bine.

Agresiune cu repetiție

Deși agresiunea s-a produs în fața unui club situat în apropierea Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, polițiștii locali, cei care trebuie să urmărească non-stop pe camerele de supraveghere, în timp real, ceea ce se întâmplă pe străzile din municipiu, nu au venit de urgență la fața locului. Dovadă este faptul că, după câteva minute de la producerea incidentului, cei doi agresori comiteau altă agresiunee, în intersecția de la „Ulpița”. În imaginile surprinse de camere se vede cum, la un moment dat, unul dintre ei vrea să îl ia la bătaie și pe șoferul unei dubițe care a oprit în fața unei treceri de pietoni din acea zonă. Acesta deschide portiera din dreapta a mașinii și sare să îl lovească, fără motiv, pe bărbatul de la volan, însă, omul reușește să scape, călcând pedala de accelerație.

Agresorii au fost identificați

Oamenii legii i-au identificat pe cei doi agresori. Aceștia sunt Sergiu Stoica și Florin Flore. „Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Deva, în urma cercetărilor efectuate, au identificat prezumtivii autori ai agresiunii, doi tineri din municipiul Deva, în vârstă de 19 și, respectiv, 20 de ani, și au stabilit că suspectul în vârstă de 20 de ani (cu antecedente penale) i-a aplicat victimei o lovitură cu pumnul în zona feței, în urma căreia bărbatul în vârstă de 38 de ani a căzut și s-a lovit cu capul de o bordură. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală (cu punerea în primejdie a vieții victimei). Cei doi agresori au fost identificați la scurt timp de la comiterea faptei și reţinuţi pentru 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. Cei doi au fost sâmbătă arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Loading...