glasul-hd.ro Web analytics

Fără categorie

Victorie lejeră la Reşiţa, urmează Luxol, Mostar şi Araz

Autobergamo a jucat vineri la Reşiţa cu Muncitorul un meci din etapa a cincea din Liga întâi la futsal, pe care l-a câştigat cu 11 – 1 (6 – 1). Scorul vorbeşte de la sine despre superioritatea netă a devenilor, dar şi despre faptul că întrecerea internă este practic ruptă în două, între primele cinci clasate şi ultimele cinci existând fără nici o urmă de îndoială o prăpastie valorică.

Deşi Muncitorul se afla înaintea acestei etape pe locul 6, unul care duce în play-off, adversara campioanei României nu i-a putut pune acesteia nici un fel de probleme, la fel cum nici alte pretendente la prezenţa în play-off nu au putut-o face (vezi acele 12 – 1 cu Politehnica Iaşi sau 5 – 0 cu Imperial Miercurea Ciuc din primele runde ale campionatului).

Vin meciurile din UEFA Futsal Cup

Putem spune că victoria de la Reşiţa a fost una „de serviciu” pentru Autobergamo, deoarece toate gândurile jucătorilor şi conducerii echipei se îndreaptă acum spre meciurile din UEFA Futsal Cup 2017 – 2018, echivalentul din futsal al Champions League la fotbal. Reamintim aici că săptămâna aceasta vom avea parte timp de trei zile în Sala Sporturilor din Deva de un regal al futsalului european, cu Autobergamo între protagoniste. Clubul devean a obţinut organizarea unei grupe din Main Round B, a cărei câştigătoare va merge în Elite Round, adică între primele 16 cluburi ale Europei.

Înainte însă de a trece în revistă adversarele devenilor din Grupa a opta din Main Round, să spunem că într-un alt meci din etapa a cincea a Ligii întâi Dunărea Călăraşi a învins pe Imperial WET cu 5 – 3, ieri seară s-a jucat FK Odorheiu – Spicom Sf. Gheorghe, iar partidele Informatica Timişoara – City’us Tg. Mureş şi United Galaţi – CSM Poli Iaşi se dispută astăzi. Situaţia în clasament a rămas neschimbată, cu Autobergamo lider cu maxim de puncte, cinci victorii din cinci partide. Exceptând vreo surpriză uriaşă, care are şanse infime spre deloc să se producă la Odorhei, Timişoara sau Galaţi, şi diferenţele de puncte faţă de urmăritoarele sale vor rămâne aceleaşi: două de Odorheiu, trei de United, cinci de Informatica (timişorenii au însă un meci mai puţin disputat) şi şase de Dunărea.

Cine sunt adversarele noastre

Autobergamo va întâlni în grupa 8 de la Deva, în ordine, pe Luxol St. Andrews (Malta), Mostar SG Staklorad (Bosnia) şi Araz Naxcivan (Azerbaidjan). Primele două au avut de trecut un tur preliminar, în timp ce campioana Azerbaidjanului a fost calificată direct în această fază a competiţiei, ca şi formaţia deveană. Să mai menţionăm că echipa din Malta, care îl are în componenţă şi pe Emil Răducu, căpitanul Naţionalei României, a ajuns să joace la Deva în locul campioanei Armeniei, FC Leo, trimisă în grupa 5. Aceasta nu a putut fi repartizată în aceiaşi grupă cu cea a Azerbaidjanului din motive politice, după cum a decis Comitetul de Urgenţă al UEFA.

Programul Grupei 8 din Main Round B

miercuri, 11 octombrie:

15,30: Araz Naxcivan – Mostar SG Staklorad

18: Autobergamo Deva – Luxol St. Andrews

joi, 12 octombrie:

15,30: Araz Naxcivan – Luxol St. Andrews

18: Autobergamo Deva – Mostar SG Staklorad

sâmbătă, 14 octombrie:

15,30: Mostar SG Staklorad – Luxol St. Andrews

18: Autobergamo Deva – Araz Naxcivan