glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Viceprimarul Roxana Chişotă a propus noi criterii de acordare a locuinţelor sociale

Criteriile de acordare a locuinţelor sociale au fost modificate la propunerea viceprimarului municipiului Deva, Roxana Chişotă, după ce la începutul acestei săptămâni consilierii locali au revocat lista cu persoanele care şi-au depus dosare pentru a primi spaţii locative.

Bătălie mare pe locuinţele sociale construite de Primăria Deva în cartierul Zăvoi. În joc sunt puse 12 apartamente şi 48 de garsoniere care se preconizează a fi date în folosinţă în vara acestui an. Cererile sunt multe, fiind înregistrate la primărie 186 de dosare.

Cazurile sociale nu aveau prioritate

La începutul acestei săptămâni, viceprimarul Roxana Chişotă a propus abrogarea hotărârii prin care era aprobată lista cu persoanele care urmau să primească o locuinţă socială. De asemenea, consilierii locali au votat şi abrogarea actului administrativ care stabilea criteriile de acordare a punctajelor pentru solicitanţi. Propunerea viceprimarului Devei vine în urma unei analize în urma căreia a reieşit că familiile cu venituri medii şi cu un copil sunt plasate la egalitate cu un solicitant necăsătorit şi care are venituri medii. De asemenea, vechile punctaje favorizau anumite categorii de persoane. „Înainte de a propune comisiei pentru locuinţe aceste modificări, m-am interesat dacă a fost încheiat vreun contract cu vreun solicitant. Nimănui nu i-a fost repartizată vreo locuinţă şi de aceea consider că este oportun ca prioritate să aibă cazurile sociale”, a precizat Chişotă.

Sportivii furau startul

Una dintre anomaliile punctajelor iniţiale făcea ca sportivii de performanţă să aibă prioritate la locuinţe sociale, chiar dacă nu aveau domiciliul stabil în Deva, ci doar viză de flotant. „Am scos din listă două criterii. Nu e normal ca un sportiv care practică sport de performanţă să întrunească 40 de puncte. Acest punctaj nu ar fi putut fi depăşit de nimeni altcineva. Am păstrat totuşi un anume punctaj şi pentru sportivii care au rezultate la competiţii naţionale şi internaţionale. În acelaşi timp, în urma analizei, am constatat că o familie cu trei copii primea o garsonieră, în timp ce o persoană necăsătorită cu venituri medii primea un apartament. Este vorba de nişte locuinţe sociale şi prioritate au cazurile sociale. Nu ştiu cine a făcut punctajele şi de ce au fost gândite aşa”, a explicat viceprimarul Roxana Chişotă. Noile punctaje vor fi supuse spre aprobare într-o şedinţă convocată pentru săptămâna viitoare.