glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Vicecampion mondial la karate, pe malul Bosforului

La cei 16 ani, karateka hunedorean Eric Şoş şi-a mai îmbogăţit palmaresul, recent, cu o nouă medalie internaţională. Sportivul care are de anul trecut dublă legitimare (CS Elite Center Hunedoara şi Farul Constanţa) este noul vicecampion mondial la juniori, în proba de kumite, titlul obţinut la Campionatele Mondiale de Karate Shotokan, desfăşurate la sfârştiul săptămânii trecute la Istanbul, în Turcia.

Selecţionat în lotul naţional de karate shotokan al României după medaliile de aur la kumite individual şi bronz la kata individual, categoria + 75 de kilograme, obţinute la Naţionalele de la Craiova, din debutul lunii, Eric n-a dezamăgit şi s-a întors cu argintul de pe Malul Bosforului.

S-a întors la „locul faptei”

Sportivului pregătit de antrenorul Ilie Zanfir pare să îi priască vizitele în oraşul cu o populaţie aproape la fel de mare cu cea a ţării noastre. Şi asta pentru că, în urmă cu doi ani ieşea campion mondial, la cadeţi, cu echipa de kata a României. Astfel, după ce a terminat al şaselea în proba de kata (lupta cu un adversar imaginar), hunedoreanul nu s-a lăsat până nu şi-a îndeplinit obiectivul auto-impus (urcarea pe podium) înainte de plecarea spre Istanbul şi a terminat al doilea în proba de kumite, la categoria +76 kilograme, unde au luat startul alţi 25 de sportivi din lume. „A fost o competiţie extrem de puternică şi de aprigă, la mai toate categoriile. La cea în care m-am încadrat eu, am trecut de trei sportivi din Turcia, Georgia şi Suedia, până să ajung în finală. În ultimul act, am luptat împotriva unui azer, şi am pierdut la limită, la decizia arbitrilor, care l-au dat pe el învingător la puncte. Însă chiar şi aşa mă bucur foarte mult că mi-am îndeplinit obiectivul, acela de a urca pe podiumul de premiere”, a povestit tânărul de 16 ani. La competiţia de la Istanbul au luat parte peste 2000 de sportivi din 23 de ţări, 100 dintre aceştia făcând parte din lotul naţional de karate shotokan al României.

Elev în clasa a IX-a A la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, Eric Şoş este multiplu campion naţional, european şi mondial la karate.