glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Viaţa merge mai departe la FC Hunedoara şi după înfrângere

Absolut halucinantă a fost înfrângerea suferită acasă de FC Hunedoara în partida de sâmbătă cu Metalurgistul Cugir, după ce toate evenimentele şi desfăşurarea ostilităţilor păreau să încununeze un debut fast al lui Adrian Iencsi pe banca hunedorenilor. Totul, mai puţin ultimul sfert al meciului şi finalul de coşmar, a dat impresia că se aşează în favoarea gazdelor: avantajul terenului propriu, publicul, deschiderea foarte rapidă a scorului (minutul 5 – meciul a început practic de la 1 – 0), majorarea lui după o jumătate de oră, avantajul de 2 – 0 (scorul periculos, cum se spune…) şi nu în ultimul rând faptul că oaspeţii au rămas în 10 oameni din minutul 60, evoluând mai bine de o jumătate de oră în inferioritate numerică, când gazdele încă mai aveau avantaj pe tabelă.

 

A fost o cădere fizică, poate şi psihică

 

Ce s-a întâmplat, totuşi, unde „s-a rupt” jocul hunedorenilor? O posibilă explicaţie ne-o oferă chiar tehnicianul Iencsi: „Atâta timp cât am fost proaspeţi din punct de vedere fizic, am făcut şi diferenţa, s-a văzut. Am avut posesia, ne-am creat ocazii, am şi înscris de două ori şi puteam să o mai facem. A venit însă şi golul lor chiar înainte de pauză, primit foarte uşor, probabil că şi asta a contat. Chiar dacă sunt venit la echipă cu numai trei zile înaintea meciului, îmi asum acest rezultat, îmi asum răspunderea. Asta e viaţa antrenorului, mergem mai departe. Desigur că nu pot fi mulţumit când primim două goluri în superioritate numerică, aici urmează să analizăm şi să luăm măsurile care se impun. Nu mă refer la măsuri disciplinare, nu e cazul, ci la cele care ţin de joc, de organizare”.

 

Plăcerea de a juca şi construcţia unei echipe competitive

 

Dacă înainte de meciul cu Cugirul se mai spera la Hunedoara, fie şi nemărturisit, la o promovare, după acest rezultat obiectul devine fără nici un fel de dubii cel anunţat oficial la instalarea noului antrenor: crearea unei echipe competitive, a unui grup puternic, care în sezonul următor să poată ataca cu şanse de succes promovarea. Există premise pentru aceasta? „Mai sunt patru etape din tur în care, împreună cu cele două etape anterioare când am văzut la lucru echipa, pot să îmi fac o viziune completă. După pauza de iarnă, când vom intra în cantonament, va fi altceva. Deocamdată încerc să le redau băieţilor plăcerea de a juca fotbal. Fiecare meci rămas de jucat va fi un examen, din fiecare vom putea învăţa câte ceva”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” antrenorul Adrian Iencsi.

Următoarea partidă de campionat pentru FC Hunedoara este deplasarea de la Lugoj, unde va întâlni sămbătă pe CSM din localitate, ocupanta locului 4 în seria a patra.