glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Veterani de război, cetăţeni de onoare ai Hunedoarei

Executivul Primăriei Hunedoara propune acordarea titlului de „cetăţean de onoare” pentru cinci veterani de război domiciliaţi pe raza oraşului. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus la vot joi, în şedinţa de Consiliu Local.

Veteranii de război cărora Primăria doreşte să le acorde titlul amintit sunt Gheorghe Cojocariu (93 de ani), Tiberiu Vasile Bota (94 de ani), Martin Lukacs, Edmund Ersek şi Flore Mocuţ (toţi trei în vârstă de 95 de ani).

„Considerăm oportună iniţierea unui proiect de hotărâre având ca obiect conferirea titlului de <CETĂŢEAN DE ONOARE> al municipiului Hunedoara celor cinci veterani de război, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și intereselor României” se arată în referatul ce însoţeşte proiectul de hotărâre.

Tot joi, Consiliul Local va discuta şi acordarea unui premiu de câte 1000 de lei pentru fiecare dintre cei cinci hunedoreni amintiţi, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, sărbătorită pe 29 aprilie.