NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Vești bune pentru elevi! Miercuri, nu se fac cursuri
elevi

Vești bune pentru elevi! Miercuri, nu se fac cursuri

Elevii și profesorii din județul Hunedoara nu vor face cursuri, miercuri, 5 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației. Majoritatea unităților de învățământ organizează activități specifice cu elevii în această zi, cum ar fi excursii, activități sportive sau culturale.

Ziua Internațională a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului a fost stabilită de UNESCO pe 5 octombrie. În România, printr-un ordin de ministru al Educației Naționale și Cercetării, în care a fost stabilită structura anului școlar 2016 – 2017, mâine, cursurile, conform programului obișnuit, vor fi suspendate. Potrivit ordinului de ministru, în fiecare județ, sindicatele din educație și inspectoratele școlare stabilesc felul în care va fi marcată această sărbătoare în unitățile de învățământ. La nivelul județului Hunedoara, majoritatea școlilor au stabilit un program de activități extracurriculare cu elevii. Astfel, aceștia vor lua parte la activități sportive, cultural-artistice, vor efectua excursii și drumeții sau vor vizita principalele obiective turistice din județ. În plus, tot cu ocazia Zilei Internaționale a Educației reprezentanții Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Hunedoara (SIP) organizează săptămâna aceasta mai multe manifestări sub genericul „Săptămâna educației”. „Pe parcursul săptămânii 3-7 octombrie se va desfășura a VI-a ediție a simpozionului județean <Învățământul românesc între tradiție și modernism>. Tema acestei ediții este <Ce (mai) este educația?>. În acest an simpozionul se va desfășura în spațiul virtual. Participarea este deschisă tuturor membrilor de sindicat. Se pot prezenta referate, articole, publicații etc. al căror conținut se încadrează în tematica simpozionului și în condițiile de redactare precizate. Totodată, se va organiza a treia ediție a Salonului județean <ProfArt-Viitor>. Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului, colegii profesori care îmbină activitatea la catedră cu preocupările pentru artele vizuale. Vernisajul Salonului Județean <ProfArt> va avea loc joi, la sediul inspectoratului școlar. Vineri, între orele 12:00 – 20:00, EuroSport Center din Hunedoara și Colegiul Tehnic <Matei Corvin> vor organiza Cupa Educatorului la fotbal și gimnastică”, se arată pe site-ul SIP Hunedoara.

Nouă școli din Deva beneficiază de 3.000 de lei pentru Balul Bobocilor

Primăria şi Consiliul Local Deva au alocat câte 3.000 de lei de la bugetul local pentru nouă unităţi de învăţământ din Municipiul Deva, în vederea organizării, în această toamnă, a „Balului Bobocilor”. Şcolile, liceele şi colegiile care beneficiază de aceste fonduri sunt Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna”, Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, Liceul Teoretic „Teglas Gabor”, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „Decebal”, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria”, Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”, Colegiul Tehnic „Transilvania” și Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

Despre Raluca STROIA

Citește și

mat 3

Teodora Larisa Petruț prezintă devenilor „Explozia sufletului”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează un nou eveniment cultural. De această dată este vorba …