glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Veşti bune de la Ministerul Finanţelor. Peste 13 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la blocul ANL din Hunedoara

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a anunţat la finele săptămânii trecute, la Deva, că în acest an vor fi alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor de construire a blocului ANL din municipiul Hunedoara. Construcţia blocului a început în 2009 şi a întâmpinat pe parcurs numeroase probleme, fiind ulterior sistată din lipsă de fonduri.

Dacă 2013 a fost cu ghinion pentru continuarea lucrărilor la blocul ANL situat pe strada Alexandru Vlahuţă din municipiul Hunedoara, în 2014 sunt prevăzute în buget fonduri pentru realizarea investiţiei. Peste 13 milioane de lei sunt alocaţi în acest an pentru blocul de locuinţe, care va avea 80 de unităţi locative.

Sute de solicitări depuse anual la primărie

Municipiul Hunedoara se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte fondul locativ. Anual sute de hunedoreni îşi reînnoiesc solicitările pentru obţinerea locuinţei, însă administraţia locală nu poate să le onoreze. Vestea bună, primită tocmai de la Ministerul Finanţelor Publice, este că în acest an sunt alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor la blocul ANL. Construcţia acestuia a început în toamna lui 2009, iar la scurt timp constructorii au întâmpinat o problemă majoră şi anume terenul ales pentru construcţia blocului era instabil. A fost nevoie ca primăria să investească pe lângă cele 450.000 de lei pentru devierea utilităţilor de pe teren, şi suma de peste 200 de mii de lei pentru realizarea unui zid de sprijin care să asigure stabilitate terenului. Lucrarea edilitară a fost finalizată în cele din urmă, dar bani nu s-au mai alocat de către ANL pentru finalizarea construcţiei blocului.

Bani pentru lucrări

În 2013, Primăria Hunedoara a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe reluarea finanţării pentru finalizarea construcţiei blocului. În răspunsul la o interpelare adresată de către deputatul Carmen Hărău, Ministerul Dezvoltării a precizat că în 2013 nu sunt fonduri suficiente pentru continuarea lucrărilor doar dacă va avea loc o rectificare de buget pozitivă. Rectificări au fost, dar ambele negative, ca atare, lucrările au stagnat pe tot parcursul anului. Ba mai mult, în tot timpul în care nu s-a lucrat, construcţia aflată într-un stadiu incipient a devenit ţinta furturilor de fier vechi. Abia în acest an, potrivit ministrului Daniel Chiţoiu, vor fi alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor. „În acest an avem prevăzută în buget suma de 300 de milioane de lei pentru construcţia blocurilor ANL. Lucrările aflate în desfăşurare au prioritate. Suma alocată pentru Hunedoara, pentru construcţia celor 80 de apartamente situate în blocul de pe strada Alexandru Vlahuţă, este de 13.266.910 lei”, a precizat ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu.