NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Vernisajul expoziției „Suflet și Culoare” – un eveniment emoționant
Vernisajul expoziției „Suflet și Culoare” – un eveniment emoționant

Vernisajul expoziției „Suflet și Culoare” – un eveniment emoționant

Cafeneaua „Jos Pălăria” a fost gazda deschiderii oficiale a expoziției „Suflet și Culoare”, formată din 20 de picturi înrămate de Jesi Filip. Doamna medic de familie, din Orăștie, și-a deschis sufletul, prin tablourile care vor fi expuse, pentru o lună, pe pereții cafenelei.

Vineri, Jesi Filip, membră fondatoare a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), ne-a arătat dedicarea sa totală pentru artă. La cafeneaua „Jos Pălăria” a fost organizat vernisajul în cadrul căruia Jesi Filip a expus 20 de picturi din colecția personală, printre care și ultimul tablou al acesteia, „Pom înflorit”, în care se poate observa influența maestrului Aurel Nedel, cu care artista a avut o relație specială. Pasiunea cu care pictează poate fi remarcată în tonurile pe care le folosește, dar și în armonia prezentă în fiecare pictură. Acest fapt a fost reliefat și de cele câteva cuvinte adresate celor prezenți de către dr. prof.  Traian Mârza, președinte UAP: „Pentru a realiza o pictură reușită este nevoie de forță, suflet și un talent nativ, iar Jesi Filip le are pe toate. A ajuns la un nivel artistic care rar se poate atinge”.
Către finalul vernisajului, doamna medic de familie, care s-a dedicat pe parcursul întregii sale vieți picturii, a ținut să se adreseze și ea auditoriului: „Mă simt cu adevărat împlinită expunând, în această seară, picturi care îmi sunt dragi și a căror executare a însemnat o bucurie nespusă pentru mine. Cum am mai spus de multe ori, nu am un stil propriu, dar prin fiecare tablou am transmis o stare sufletească de-a mea”, povestește aceasta emoționată. „Picturile înrămate de mine îl vor face pe cel care privește, să mă poată înțelege mai bine, pe mine, artista care a ales să profeseze și în domeniul medicinei. Artista care pune pictura pe primul loc și pentru care pictura înseamnă o altă dimensiune unde poate să evadeze”, a adăugat Jesi Filip. Evenimentul a fost învăluit de un iz de intimitate, creat de discuțiile purtate „ca în familie” de către cei prezenți la vernisaj, încă de la începutul evenimentului.

Despre Ioana CIOANCA

Citește și

sec

Campania „Stația de Reciclare” a luat startul în județ. Hunedorenii, informați despre colectarea deșeurilor

Locuitorii din Gurasada, Dobra, Vețel, Băcia și Călan vor fi informați despre necesitatea colectării deșeurilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *