glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Vernisajul expoziției „Suflet și Culoare” – un eveniment emoționant

Cafeneaua „Jos Pălăria” a fost gazda deschiderii oficiale a expoziției „Suflet și Culoare”, formată din 20 de picturi înrămate de Jesi Filip. Doamna medic de familie, din Orăștie, și-a deschis sufletul, prin tablourile care vor fi expuse, pentru o lună, pe pereții cafenelei.

Vineri, Jesi Filip, membră fondatoare a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), ne-a arătat dedicarea sa totală pentru artă. La cafeneaua „Jos Pălăria” a fost organizat vernisajul în cadrul căruia Jesi Filip a expus 20 de picturi din colecția personală, printre care și ultimul tablou al acesteia, „Pom înflorit”, în care se poate observa influența maestrului Aurel Nedel, cu care artista a avut o relație specială. Pasiunea cu care pictează poate fi remarcată în tonurile pe care le folosește, dar și în armonia prezentă în fiecare pictură. Acest fapt a fost reliefat și de cele câteva cuvinte adresate celor prezenți de către dr. prof.  Traian Mârza, președinte UAP: „Pentru a realiza o pictură reușită este nevoie de forță, suflet și un talent nativ, iar Jesi Filip le are pe toate. A ajuns la un nivel artistic care rar se poate atinge”.
Către finalul vernisajului, doamna medic de familie, care s-a dedicat pe parcursul întregii sale vieți picturii, a ținut să se adreseze și ea auditoriului: „Mă simt cu adevărat împlinită expunând, în această seară, picturi care îmi sunt dragi și a căror executare a însemnat o bucurie nespusă pentru mine. Cum am mai spus de multe ori, nu am un stil propriu, dar prin fiecare tablou am transmis o stare sufletească de-a mea”, povestește aceasta emoționată. „Picturile înrămate de mine îl vor face pe cel care privește, să mă poată înțelege mai bine, pe mine, artista care a ales să profeseze și în domeniul medicinei. Artista care pune pictura pe primul loc și pentru care pictura înseamnă o altă dimensiune unde poate să evadeze”, a adăugat Jesi Filip. Evenimentul a fost învăluit de un iz de intimitate, creat de discuțiile purtate „ca în familie” de către cei prezenți la vernisaj, încă de la începutul evenimentului.