NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Vechii membri PC își fac un nou partid politic. Sanfirișca, încă membru ALDE – unul dintre fondatori. Mircea Moloț: „Nu vor face niciodată o figură pe piața politică românească”
MAIN pewntru site

Vechii membri PC își fac un nou partid politic. Sanfirișca, încă membru ALDE – unul dintre fondatori. Mircea Moloț: „Nu vor face niciodată o figură pe piața politică românească”

Vechii membri ai Partidului Conservator, supărați după ce președintele lor, Daniel Constantin, a fost exclus din ALDE, își fac un nou partid. Marius Sanfirișca, încă membru al Alianței Liberalilor și Democraților Hunedoara, este unul dintre fondatorii noii formațiuni.

Lupta pentru putere care a frământat ALDE încă de la facerea partidului a dus la o ruptură adâncă în interiorul formațiunii politice. „Căsătoria” dintre foștii membri liberali și foștii membri ai PC a fost destrămată, între cei doi „soți” nemaiexistând cale de împăcare. Același lucru s-a întâmplat și în interiorul organizației județene a ALDE Hunedoara. „Avem un nou început, fără oamenii de teapa lui Moloț. Nu trebuie să ne vedem noi de drumul nostru, dacă unii nu înțeleg că politica trebuie schimbată și nu se mai poate face politică ca și până acum? Nu mi-am dat încă demisia din ALDE, va urma. Încă nu am făcut-o, pentru că am un proces cu acest partid, și nu îl voi abandona, mă voi duce în continuare. Trebuie să arăt, înainte să plec din ALDE, cum domnul Moloț nu este președintele ALDE Hunedoara, cum face o politică pe care cetățenii nu o mai doresc și cum el nu a respectat statutul. Moloț are o decizie care a venit de la București, semnată doar de un secretar general, iar fără cei doi președinți nu se putea da aceea decizie”, spune Marius Sanfirișca, fost copreședinte al ALDE, înainte de a veni Mircea Moloț în partid.

Moloț: „Să-i ia pe toți membrii PC”

Sanfirișca va fi președinte pe județul Hunedoara al noii formațiuni politice, iar alături de el, din ALDE, vor pleca toți foștii membri PC. Acesta susține că, săptămâna viitoare, va fi lansată noua platformă politică, și abia atunci se va știi cum se numește partidul. „Acest nou început reprezintă un nou partid, un proiect nou. Încă nu putem să spunem cum se va numi, pentru că suntem încă în <laboratoare>. <Adevărații liberali> nu vreau să plece din ALDE, să vină în proiectul nostru, pentru că ei nu sunt liberali, sunt niște oameni care au muls de la stat zeci de ani, iar liberalii nu pot să fie dependenți de stat. Proiectul nou se va construi pe foștii membri PC și pe toți cei care vor să facă o altfel de politică. Vor urma multe picanterii, pentru că eu nu voi putea să nu spun ce politică se face în ALDE, dar toate la momentul lor. O iau iarăși de la zero, pentru că nu mi-e frică. Eu sunt unul dintre fondatorii noului proiect și voi fi președintele filialei județene a noului partid. Săptămâna viitoare vom lansa acest proiect, al cărui președinte la nivel național va fi Daniel Constantin”, a mai spus Sanfirișca.

Contactat de „Glasul Hunedoarei” pentru a comenta situația, președintele organizației județene a ALDE, Mircea Moloț, spune că Sanfirișca poate să își ia cu el toți foștii colegi conservatori. „Să-i ia pe toți. Ce procent avea PC, sub 1%?! Sunt și membri PC valoroși, care își văd de treabă și știu bine ce îi așteaptă dacă pleacă. Nu vor face niciodată o figură pe piața politică românească. (…) Îi spuneam odată în birou (lui Marius Sanfirișca): tu ai un handicap, îmi pare rău de tine pentru că nu știi cum să ți-l acoperi. Eu nu sunt cu nimic vinovat că ți-am fost ție profesor și știu câte pere ai în buzunar. Eu îi urez succes”, a spus Mircea Moloț.

Despre Livia BOTICI

Citește și

explozie-mina-Medium

Minele din Valea Jiului au mai luat o viață. Un miner a murit după ce a fost lovit în cap de o piesă metalică foarte grea

Tragedie în subteranul minei Livezeni. Un miner a murit după ce a fost lovit în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *