Home / Actualitate / Variantă: Aripa nouă a spitalului, dotată printr-o finanțare de la Banca Mondială
secund Spital Deva - Aripa noua 9383

Variantă: Aripa nouă a spitalului, dotată printr-o finanțare de la Banca Mondială

Aripa nouă a Spitalului Județean de Urgență ar putea fi dotată cu aparatură și mobilier printr-o finanțare oferită de Banca Mondială. Deocamdată nu se cunoaște suma exactă, dar, potrivit președintelui CJ Hunedoara, aceasta ar fi de „zeci de milioane de euro”. Anunțul a fost făcut vineri de către președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, care spune că achiziția va fi realizată, cel mai probabil, prin Ministerul Sănătății și Casa de Asigurări de Sănătate.

Potrivit lui Mircea Bobora, se dorește ca bugetul Consiliului Județean să nu mai fie îndatorat. Aripa nouă a Spitalului Județean de Urgență a fost finalizată anul trecut, în luna decembrie, iar construcția a fost finanțată prin programul de reparații capitale finanțat prin Ministerul Sănătății. De atunci, clădirea este nefolosită. „Eu nu mai fac promisiuni, neținând toate lucrurile acestea numai de mine, fiind implicate mai multe instituții în treaba asta. Cert e că facem demersuri, iar în momentul în care o să știu calendarul licitației, rezultatele licitației, transferul de aparatură, o să vă spun. Facem demersuri pentru treaba asta. Felicit echipa, care a venit cu această soluție. Este vorba despre oameni din CJ, parlamentari, ministrul Sănătății. Noi încercăm să obținem (n.r. – finanțarea) pe etape. Prima fază, la care noi ținem mult de tot, e partea de dotare a celor cinci săli de chirurgie. După aceea, Oftalmologie, ORL, și celelalte. Aparatura de doi-trei ani, care există, nu poate fi aruncată, pentru că e aberant să arunci aparatură cu uzură morală foarte mică. Ce vă pot promite este că în luna septembrie o să încerc să formulez un calendar foarte apropiat de realitate”.

Despre Livia BOTICI

Citește și

Deva - Primaria 2314

Curtea de Conturi ne dă dreptate în afacerea „Ornamentele de Crăciun”. Prejudicii și abateri financiare de peste 23 de milioane de lei, în 2016, la Primăria Deva

Curtea de Conturi a României a publicat raportul cu privire la activitatea financiară a administraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *