glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Vârf de sezon la Castelul Corvinilor

În doar câteva zile de vară, numărul vizitatorilor de la Castelul Corvinilor l-a depăşit pe cel dintr-o lună de iarnă. Săptămâna trecută, peste 20.000 de turişti au venit să vadă spectaculosul monument medieval din România.

Doar sâmbăta şi duminica trecută, peste 7.500 de turişti au fost înregistraţi la intrarea în Castelul Corvinilor. Reprezentanţii obiectivului turistic spun că o centralizare a datelor referitoare la încasări şi număr de bilete vândute se va face abia astăzi, după încheierea mini-vacanţei de Sfânta Maria şi se feresc să avanseze cifre exacte. Estimări făcute însă de reprezentanţi ai Primăriei Hunedoara arată că numărul vizitatorilor din intervalul 11 – 15 august va fi, până la urmă, mai mare de 10.000, iar încasările pentru perioada 7 – 15 august se vor situa în jurul sumei de 500.000 de lei.

Durată medie de vizitare mărită

„La afluxul de turişti pe care îl avem în această perioadă nu ne prea rămâne timp pentru centralizarea cifrelor. Vom face o centralizarea diseară (aseară – n.red.) după încheierea programului. În orice caz, cred că stăm şi mai bine decât perioada similară a anului trecut, în ce priveşte numărul de vizitatori dar, deocamdată, nu pot avansa cifre. Toţi angajaţii Muzeului Castelul Corvinilor sunt la lucru, pentru că e nevoie de o mobilizare din partea noastră pentru a gestiona corect afluxul de turişti. O singură colegă se află în concediu medical”, spune directorul obiectivului amintit, Cristian Roman.

Acesta adaugă că durata medie de vizitare a complexului muzeal de la Castelul Corvinilor a crescut cu aproximativ 45 de minute, tinzând spre un total de două ore şi jumătate. „Avem deschisă şi Casa Breslelor şi expoziţia de arheologie a Muzeului de Arheologie, Istorie şi Etnografie, iar la subsolul clădirii muzeului este funcţională o expoziţie privată ce are ca temă metodele de tortură din Evul Mediu. Este vorba despre o expoziţie suplimentară faţă de cea permanentă, existentă în Castel. Cea din castel are legătură cu specificul Hunedoarei, însă expoziţia privată are un caracter mai general, de nivel european”, adaugă Cristian Roman.

Tags