Home / Eveniment / Valea Jiului atinsă de ploile torențiale
Valea Jiului atinsă de ploile torențiale

Valea Jiului atinsă de ploile torențiale

Viitura de pe Jieț lasă Petroșaniul fără apă la robinete. Conducerea Apaserv a hotărât oprirea stațiilor de tratare de pe râurile Jieț și Zănoaga din cauza debitelor foarte mari ale acestora. Ploile abundente au creat viituri pe principalii afluenți al Jiului. Apele învolburate au distrus câteva podețe. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitan Anemona Doda, viitura de pe afluenții Jiului nu a afectat gospodăriile din zonă. ”Polile s-au oprit și suntem pe cod portocaliu doar pe hidro. Singura problemă semnalată este legată de furnizarea apei potabile în Petroșani, pentru că stațiile de tratare a apei nu fac față debitelor mari”, a declarat Anemona Doda.

Dincolo de munți, în județul Girj apele au făcut ravagii, autoritățile fiind obligate să evacueze populația din mai multe localități și să instituie cod roșu de inundații pe Jiu.  

Despre Alexandru AVRAM

Citește și

Untitled-1

INTERVIU EXCLUSIV! Proprietarul fabricii Terpena vorbește despre incendiu. Răzvan Cadariu: „Înalți din cadrul județului au spus: Ce faceți, băieți? V-ați dat foc la fabrică?. Imaginați-vă! La momentul incendiului, eram eu înăuntru, era soția înăuntru!”

Incendiul de la fabrica de uleiuri esențiale Terpena, din Orăștie, a distrus toată munca familiei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *