glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Urs prins în laţ, eliberat cu ajutorul jandarmilor

Jandarmii hunedoreni au avut ieri de-a face cu un caz mai puţin obişnuit pentru ei: eliberarea unui urs. Evenimentul s-a petrecut în zona Polatişte – Cutreasa, din masivul Parâng.

Jandarmii au fost sesizaţi luni, în jurul orei 15.30, de către gestionarul fondului de vânătoare din zona amintită că ursul se afla prins într-o capcană improvizată. Mai întâi jandarmii au securizat zona în care se afla animalul în aşteptarea unei echipe specializate pentru a gestiona asemenea situaţii, formată dintr-un veterinar, vânători şi jandarmi montani. Echipa specializată a ajuns în jurul orei 20.30, iar intervenţia efectivă pentru tranchilizarea şi acordarea de îngrijiri medicale ursului a durat 45 de minute. Exemplarul prins în laţ avea aproximativ 3 ani şi jumătate şi o greutate de circa 150 de kilograme. Acesta a fost supravegheat până când şi-a revenit şi s-a retras în pădure, după cum anunţă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată a fost constituită în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în care este partener şi Inspectoratul Judeţean „Decebal” Hunedoara. Cazul de luni este cel de-al patrulea de acest fel rezolvat de IJJ „Decebal” şi partenerii săi.

 

Back to top button