glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Urmaşul ciobănescului Nick a pornit pe urmele tatălui

Ulck von Mafihaus, fiul ciobănescului german Ulk v. Uferwald (Nick), al jandarmului hunedorean Alin Marian a obţinut locul întâi, la clasa junior, la un concurs chinologic care s-a desfăşurat în oraşul Mediaş.

Jandarmul hunedorean Alin Marian a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu un câine rasa ciobănesc german, la un concurs chinologic care s-a desfăşurat în oraşul Mediaş. De această dată, jandarmul a prezentat în concurs, la clasa junior, un câine de 14 luni, Ulck von Mafihaus, fiu al renumitului Nick.
„Câinele, pregătit şi prezentat de jandarmul hunedorean, a ocupat locul întâi la clasa junior, rasa ciobănesc german, şi a fost apreciat cu C.A.C.J. (câine cu aptitudini de campion – junior). Acest premiu l-a propulsat într-o confruntare alături de ciobăneşti germani, câştigători la celelalte clase. Câinele, pregătit de plutonier major Alin Marian, a câştigat şi această probă, fiind ales să reprezinte rasa ciobănesc german la confruntarea finală, alături de câini reprezentând celelalte rase”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.
Competiţia organizată în municipiul Mediaş a fost una de tip CAC (certificat aptitudini campion), care a adunat la start peste 360 de câini, din 60 de rase.
Jandarmul hunedorean îl va prezenta pe Ulck von Mafihaus la Expoziţia Canină Europeană, care se va desfăşura, în acest an, în Bucureşti.