glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Una caldă, una rece pentru Deva în Cupa României la futsal

Probabil ca să nu intre foarte brusc în plin campionat – din care mai sunt doar patru etape din sezonul regulat de disputat – după Europeanul din Slovenia (la care, dacă stăm strâmb şi judecăm drept, vedem că doar jucătorii de Autobergamo şi cei doi “stranieri” ai Timişoarei au evoluat pentru România – dar aceasta este o cu totul altă poveste), prim divizionarele din Liga 1 au avut mai întâi parte de meciurile din Cupa României la futsal.

Disputate duminică, partidele turului 2 de Cupă au oferit o surpriză uriaşă, una dintre formaţiile “grele” ale campionatului, FK Odorheiu Secuiesc, cap de serie şi semifinalistă în sezonul trecut atât în campionat cât şi în cupă, a fost eliminată de Politehnica Iaşi, o echipă de mijlocul clasamentului în prima ligă şi departe valoric de cvartetul fruntaş al futsalului românesc.

Autobergamo merge mai departe, West s-a oprit în turul al doilea

Cele două echipe devene au evoluat de la aceeaşi oră şi, din fericire pentru una şi din păcate pentru cealaltă, rezultatele înregistrate de ele au respectat “calcului hârtiei”. Campioana Autobergamo s-a impus fără să forţeze la Braşov, în sala Dumitru Colibaş, în faţa unei Colţea 1920 care este poate echipa cea mai plină de contradicţii în rezultate şi în joc din întreg futsalul autohton. Elevii şi totodată colegii lui Florin Ignat au forţat – dacă se poate spune aşa despre un meci pe care l-au avut la discreţie – exact atât cât a fost nevoie pentru a-şi asigura victoria. A fost 5 – 1 la pauză, 6 – 2 la final, ţinând motoarele în ralanti în partea a doua şi (sau mai ales) cu gândul la partidele cruciale din următoarele două etape din Liga întâi, cu Odorheiu şi Informatica.

Cealaltă reprezentată a Devei, West, cu fostul internaţional Ion Al-Ioani pe teren (care a şi înscris golul de onoare al gazdelor la scorul de 0 – 4), nu a făcut faţă deţinătoarei trofeului. Informatica Timişoara s-a impus în mod aşteptat, cu un scor care nu are nevoie de comentarii şi îşi continuă cursa spre o posibilă nouă finală cu Autobergamo.

Codaşele Ligii întâi au părăsit Cupa

Aşa cum spuneam, “bomba” rundei în Cupa României a explodat la Iaşi, unde Politehnica a scos din cursă una dintre marile favorite şi a mai curăţat drumul spre trofeu din calea trioului Autobergamo – Informatica – United. Gălăţenii au obţinut şi ei o victorie lejeră în deplasarea de la Bukovina Vicov şi, cum se pare că vor obţine organizarea Final Four pe teren propriu, vor avea un cuvânt greu de spus în această ediţie a Cupei.

În cel mai aşteptat meci al turului secund, noua formulă de echipă întărită cu şapte jucători străini a celor de la Imperial Wet Miercurea Ciuc a dispus clar de o Dunărea Călăraşi aflată în actualul sezon departe de forma pe care o arăta nu demult.

În rest, echipele situate pe ultimele trei locuri în Liga 1 au părăsit competiţia, care pentru ele însemna doar o bătaie de cap în plus. Spicom a cedat previzibil la Cluj în faţa liderului Ligii a doua Clujana, Muncitorul Reşiţa a pierdut la Buzău cu Fortius, iar fosta multiplă campioană City’us Tg. Mureş nu a mai fost programată la meciul de la Gheorgheni cu Inter din cauza problemelor financiare grave cu care se confruntă.

Cupa României, rezultate turul 2

Fortius Buzău – Muncitorul Reşiţa 6 – 3

Bukovina Vicov – United Galaţi 3 – 10

Clujana Cluj Napoca – Spicom Sf. Gheorghe 4 – 2

Politehnica Iaşi – FK Odorheiu Secuiesc 4 – 3

West Deva – Informatica Timişoara 1 – 10

Colţea Braşov – Autobergamo Deva 2 – 6

Dunărea Călăraşi – Imperial Wet Miercurea Ciuc 0 – 5

Inter Gheorgheni – City’us Tg. Mureş nu s-a disputat, City’us nefiind programată la meciuri

West Deva – Informatica Timişoara 1 – 10 (0 – 3)

WEST: Kelemen, Gheorghe, Siklodi, Ciobanu, Moldovan, Hordea, Paul, Gavrilă, Al-Ioani, Vişan, Mateescu. Antrenor Petru Voica.

Au marcat: Al-Ioani (24), respectiv Simic (12, 17, 25, 38), Araujo (16, 33, 37), Oliveira (24), Rakic (29), Nastai (33