glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Un şofer a ajuns la spital în comă, după ce a accidentat un pieton

Un conducător auto din comuna Băiţa, care a urcat la volanul autoturismului cu toate că avea permisul reţinut şi consumase băuturi alcoolice, a accidentat un pieton care se deplasa neregulamentar pe aceeaşi direcţie de mers. După accident, concubinul femeii l-a luat la bătaie pe şofer, care a căzut pe carosabil, lovindu-se la cap. Acesta a fost transportat în comă de gradul doi, la spitalul din Deva.

Accidentul s-a produs dimineaţa, în jurul orei nouă, când Ioan H., de 41 de ani, din comuna Băiţa după ce a consumat băuturi alcoolice a urcat la volanul unui autoturism Dacia 1300, cu toate că avea permisul reţinut, de patru luni, tot pentru „alcool la volan”, şi a plecat „la plimbare” pe Drumul Comunal 21 B, pe raza localităţii Hărţăgani. La un moment dat, cu imaginea „înceţoşată” de aburii alcoolului, a lovit-o pe Ioana P., de 40 de ani, din comuna Toteşti, care se deplasa neregulamentar pe aceeaşi direcţie de mers. Nu a apucat să-şi dea seama ce a făcut că a dat nas în nas cu concubinul femeii, Petre L., de 22 de ani, din comuna Băiţa, care fără să stea prea mult pe gânduri, a decis să-i aplice o corecţie şoferului. Astfel, după ce i-a aplicat un pumn în faţă, bărbatul a căzut pe şosea, lovindu-se la cap. Acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul din Deva, în comă de gradul doi. Victima accidentului rutier a fost rănită uşor, rămânând internată în Spitalul Municipal Deva.

Concubinul bătăuş, în arest preventiv

Conducătorul auto este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi având permisul de conducere reţinut. În cazul concubinului femeii, oamenii legii l-au reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. Bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Deva, care a emis, pe numele său, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.