glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Un pesedist, despre PSD. Vasile Țonea: „Nu mai pot să mai tac! Ei nu văd că partidul ăsta se duce la vale?”

Consilierul local PSD Deva Vasile Țonea, înlăturat din partid în urma alegerilor locale parțiale din localitate, pe care partidul le-a pierdut, mizând pe un candidat fără șanse, va da în judecată organizația județeană a formațiunii politice. Ieri, pesedistul a făcut declarații explozive pentru „Glasul Hunedoarei”, prin care arată modul în care se iau decizii în partid și situația gravă în care se află.

 

DESCHIDERE FOTO 2Imediat după alegerile locale parțiale și după decizia de excludere a lui Vasile Țonea, acesta a contestat decizia la organizația județeană a PSD. Aceasta a fost respinsă, drept urmare consilierul local s-a adresat Comisiei de Etică a partidului, sperând că nu va fi dat afară din PSD. Însă, nici acest for nu i-a dat dreptate. „Nu mi-au dat niciun argument. Mi-au spus doar că resping contestația. Documentul este semnat de fostul ministru al Justiției, de <altă întrebare> sau cum îl cheamă… Florin Iordache. Acum am justiția la dispoziție și deja am vorbit cu avocatul meu. Am depus cerere pentru a acționa în instanță, pentru anularea actelor care au stat la baza excluderii. Acestea sunt non-argumente! Mi se impută că din cauza mea au pierdut alegerile anticipate la Deva (în noiembrie 2017, când de la PSD a candidat Petru Mărginean), în condițiile în care eu nu am avut niciun rol în campania electorală. Îmi impută dezorganizarea de la Deva, dar cu aceeași dezorganizare – cu ghilimelele de rigoare – am obținut 40 și ceva la sută, în toamnă, la parlamentare, iar pentru prima dată am câștigat Consiliul Local și Consiliul Județean”, susține Vasile Țonea. Potrivit consilierului local, unul dintre cei mai apreciați social-democrați din județul Hunedoara, singurul vinovat pentru pierderea alegerilor este Petru Mărginean. „Le-am spus și niște adevăruri în interior, care nu le-au convenit. PSD a pierdut alegerile din cauza candidatului. Se știa din start că având asemenea candidat nu se câștigă. Le-am spus-o în față. N-am nimic cu fostul candidat (Petru Mărginean – n.r.), dar nu e înghițit de masa votantă. Ce să faci? Să forțezi omul, să îi dai peste mână să voteze altfel? Eu mă întâlneam cu oamenii și îmi spuneau: bă, sunteți nebuni?”, mai spune Țonea.

 

„M-au dat afară ca pe vremea lui Ceaușescu”

 

În continuare, Țonea a vorbit despre asemănarea PSD-ului de astăzi cu Partidul Comunist Român și despre faptul că acest partid „se duce la vale”. „Ei m-au dat afară ca pe timpul lui Ceaușescu, cabinetul I și II. Doamna ministru Natalia și cu domnul Nistor, ei m-au dat afară, pentru că îi stăteam ca un ghimpe lui Natalia. Mi s-a imputat și faptul că nu votez în conformitate cu interesele legitime ale PSD, în Consiliul Local. Eu nu știu să aibă PSD interese legitime în Consiliul Local. Eu respect interesele cetățenilor municipiului Deva, pentru că ei plătesc taxe și impozite. Votul nu este imperativ! Nu mai pot să mai tac! Eu înțeleg disciplina de partid, dar până la o anumită limită. Ei nu văd că partidul ăsta se duce la vale? Un partid care are resurse umane valoroase, dar care toate au fost înlăturate, ignorate, stau undeva într-un <fund> de țară, de instituții, și nu îi mai știe nimeni ce fac, și vin apoi neica nimeni, oameni care și-au cumpărat diplomele la kilogram și ajung ce ajung. E trist, și îmi pare rău că intelectualitatea românească este lașă, și nu de acum, ci de când scria Eminescu la <Timpul>, din 1870. Ei nu pricep că mocirla asta o să vină și peste turnurile lor de fildeș?”, susține Vasile Țonea.

5 Comments

  1. Valea jiului a votat tot timpul cu PSD (28 de ani la parlamentare , presedentiale , europarlamentare , locale , …) dar Consiliul Judetean Hunedoara PSD (Bobora si Andronache oamani lui Laurentiu Nistor) amana de la an la an asfaltarea drumului judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , … dar in schimb au bani CJH sa construieasca un nou stadion Corvinul (se mai fac nemultumiti primari din Hunedoara si Brad asa de ochii lumi sa nu mai ceara bani celalti primari) . Guvernul PSD nu vrea desi au promis ca se vor incepe lucrarile anul acesta la drumul spre Herculane , drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si Transalpina , Gara Petrosani , Domeniul Schiabil Parang , Statiunea Montana Pasul Valcan , schimbarea tevilor de termoficare de la termocentrala Paroseni in intrega valea jiului pentru a deveni rentabila TERMOFICAREA , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului , …. vor arunca ceva firmituri in valea jiului in an electoral .

  2. „Foaie verde de mohor pas….. saltat sau repejor,din partid eliminati in stil Intot-Nistorati/La vale… toti sunt plecati, de…..partid ei luminati,acummmm….. put toti a cacati rascoliti si rasturnati/Din divanul de Hatman tocmai de Teleor-Man le-o trage in stil penal fruntasilor din Ardeal stil capra sau chiar batal/Ragnea’d nostru brav oltean cu mecla de Suleiman frumos om si nazdravan/Cat de Oneat tre sa fii sa-ntelegi tu vasili ca esti doar un mic cerber la glezna de intoter,viorici si vasilici/Fara sanse de replici,doar cu sanse sa-ti iei plici/La mustuc si pe sorici de la sepedistii mici, nistoresti cu voi complici de-a lui liviu sepedisti!
    Stimati si iubiti cetateni:tratati ca o epigrama……un….epic-gram……..gram………cam cata minte e la ei!Limba oficiala in SPD este olteneasca de videle………lele…..lele……lele si iar leleeeeee! Invata d-le draghe limba draghneza poate te pun bosolanii astia sef mare la sepedisti! Bafta mo tata!