glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Un obicei sănătos. Medalii la aproape fiecare competiţie

Aşa cum au obişnuit în ultima vreme, tinerii înotători ai CSŞ Hunedoara au mai obţinut o serie de medalii. De data aceasta a venit rândul juniorilor II (13-16 ani) antrenaţi de Anca Băjan. Aceştia au urcat de 11 ori pe podium la ediţia din week-end a Campionatelor Naţionale de la Bucureşti.

Sportivii de pe Cerna s-au descurcat de minune în bazin, chiar dacă au avut de înfruntat şi căldura excesivă de la ora întrecerilor. O medalie de aur, patru de argint şi şase de bronz. Atât au strâns înotătorii hunedoreni în cele trei zile de concurs. Aceştia au mai avut posibilitatea să îşi îmbunătăţească performanţele în ultimele două reuniuni, a căror desfăşurare a avut loc după închiderea ediţiei.

„Valuri” în fiecare zi

Vedetele delegaţiei antrenate de Anca Băjan au fost Denisa Iluca (14 ani) şi Alexandru Bădeaţă (16 ani) care au terminat împreună în top, de zece ori! Deschizătoare de drumuri a fost însă Ancuţa Păiuş. Obişnuită cu podiumul de premiere, înotătoarea CSŞ-ului a terminat a treia în proba de 100 de metri bras (13 ani). Imediat după aceea a venit rândul Denisei Iluca – de asemenea, a treia în aceeaşi probă (14 ani) şi în cele de 100 şi 200 de metri spate. Mai mult, ea a pus din plin umărul şi la două medalii obţinute de ştafeta feminină de 14 ani, acolo unde alături de Ancuţa, dar şi de Cristina Rotaru, Mălina Andra Teodora şi Andreea Nan a bifat aurul la 4×100 de metri şi bronzul la 4×200 de metri. Un parcurs fără cusur a avut şi Alexandru Bădeaţă. Înotătorul de 16 ani (creditat de antrenoarea lui cu cele mai mari şanse la a prinde podiumul în probele la care a luat startul) n-a dezamăgit şi trebuie să mai facă loc în vitrină pentru alte cinci medalii: patru de argint şi una de bronz! Chiar dacă se numără printre remarcaţii întrecerilor din capitală, Alex se poate considera şi destul de ghinionist, având în vedere că în trei dintre finalele în care s-a aflat la blocstarturi, a pierdut aurul la mare luptă. Exact aşa s-a întâmplat şi în proba de 100 de metri bras, acolo unde a ratat prima poziţie pentru doar 13 sutimi. A urmat alte trei titluri de vicecampion, la 200 şi 400 de metri mixt, respectiv 100 şi 200 de metri spate. Alte detalii despre ultimele două reuniuni ale competiţiei (zece calificări în finală) de la Bucureşti, în ediţia de mâine a ziarului nostru.

9 sportivi hunedoreni s-au aliniat la startul Naţionalelor rezervate juniorilor II