glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Un nou volum al lui Dumitru Dumitrescu

Poetul Dumitru Dumitrescu și-a lansat la sfârșitul săptămânii trecute, al șaptelea volum de poezii, intitulat ”Revelațiile Tăcerii”. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva la la Salle d’Or din incinta Deva Mall.

La eveniment au luat parte scriitori din județul Hunedoara care și-au exprimat admirația față de evoluția poetului în arta poeziei. Evenimentul a fost deschis de Marcel Lapteș, care a făcut o scurtă analiză a volumului ”Revelațiile Tăcerii” și care a moderat dialogul dintre poet și iubitorii de carte care au fost prezenți: ”Volumul la a cărei lansare luăm cu toții parte este o etapă nouă în lirica poetului, introspecția și meditația filosofică fiind teme care sunt fructificate de acesta. De asemenea, subiecte precum dragostea, cu frecvente intonații folclorice, credința puternică în Dumnezeu și marile momente ale existenței sunt întâlnite în numeroase poeme semnate Dumitru Dumitrescu.”, a precizat scriitorul Marcel Lapteș.
Dumitru Dumitrescu, cu simplitatea-i caracteristică, și-a explicat propriile reflexiile asupra vieții li oamenilor consemnate în versuri. Totodată,Pentru a ne da seama de sentimentele pe care poetul a vrut să le transmit cititorilor trebuie doar să analizăm post-scriptum-ul de la finalul cărții ”Voi fi răspunzător, cititorule, dacă nu am reușit să transfer bucuria în cuvinte, cuvântul în sărut și sărutul în lacrimă de miere, pe buzele noastre obișnuite cu gustul amar al îndoielii.”