glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Un nou caz de violență în școală. O elevă de la „Decebal” a ajuns la spital după ce a fost bătută de un coleg de clasă

O elevă în vârstă de 12 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost bătută de un coleg de clasă. Incidentul s-a întâmplat chiar în școala unde elevii învață, la Colegiul Național „Decebal” Deva, în timpul unei pauze.

Tot mai multe cazuri de violență au loc în școlile din județ. De această dată, victima unei agresiuni a fost o fetiță de clasa a VI-a, care a ajuns la spital după ce a fost bătută de un coleg de clasă. Cea care a reclamat incidentul a fost chiar mama fetei. „Am găsit-o în cabinetul medical al școlii, plină de sânge, cu buza spartă și cu hemoragie nazală, cu mai multe umflături. I-am întrebat pe colegii ei cum s-a petrecut incidentul și mi-au spus că ar fi pus un pariu că elevul care a agresat-o o poate bate. El s-ar fi năpustit asupra ei și a lovit-o până a ajuns în starea în care am găsit-o. I-am spus dirigintelui ce mi-au povestit colegii ei și m-a luat la rost, spunându-mi că nu fac eu regulile în școală și reproșându-mi că de ce m-am apucat eu să îi întreb pe copii despre fiica mea”, a declarat mama fetei pentru ZHD. Contactat telefonic de redactorii cotidianului Glasul Hunedoarei, directorul colegiului devean a confirmat incidentul dar a subliniat faptul că nu a fost nimic grav. „Într-adevăr s-au bătut doi elevi, din clasa a VI-a, în timpul unei pauze. Am înțeles că un elev i-a dat fetei un pumn în față și a trebuit dusă la cabinetul medical al școlii. Eu cred că totul a fost din greșeală, în joacă, ci nu intenționat. Ideea este că cele două familii au o problemă de anul trecut și atunci automat este un conflict și între copii. Nu știu ce declarații a dat mama fetei dar la școală nu a venit să facă vreun fel de reclamație sau să vorbească cu mine”, a declarat directorul Colegiului „Decebal”, Florin Ilieș.

Dosar penal pentru lovire

Polițiștii hunedoreni au confirmat incidentul, sesizându-se din oficiu cu privire la actul de violență, iar în cele din urmă au deschis un dosar penal pe numele agresorului. „Polițiștii s-au sesizat din oficiu privind circumstanțele incidentului respectiv. A fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru loviri și alte violențe, urmând să se stabilească pe parcursul anchetei circumstanțele concrete în care s-a produs incidentul și măsurile legale. În incident au fost implicați doi elevi de 12 ani, colegi de clasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.