glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Un IT-ist „sparge gheaţa” la situl industrial

Noul parc industrial al Hunedoarei ar putea avea un prim chiriaş: un IT-ist. Primăria Hunedoarei propune Consiliului Local scoaterea la licitaţie a unui birou de 25 de metri pătraţi din clădirea administrativă a „Sitului Industrial”, aflat în proximitatea Castelului Corvinilor.

Preţul de pornire a licitaţiei ar urma să fie de 7 lei pe metru pătrat, pe lună.
Demersul apare după ce o mică firmă de IT a solicitat închirierea unui spaţiu în clădirea administrativă, în care doreşte să deruleze activităţi de producţie de software şi creare de site-uri de Internet. Dacă aleşii locali îşi vor da acordul privind scoaterea la licitaţie, contractul ar urma să fie încheiat pe o perioadă de cinci ani. Pentru început, aici va lucra un singur angajat, însă, fiind vorba de un start-up într-un domeniu cu o dezvoltare rapidă, sunt şanse ca numărul locurilor de muncă să crească.
Un al doilea „chiriaş” al noului parc industrial ar putea fi chiar o societate subordonată Primăriei – Salubprest. Conducerea acesteia doreşte închirierea unui birou de 35 de metri pătraţi. Şi pentru acest birou se va cere acceptul consilierilor locali de a se organiza o licitaţie, cu acelaşi preţ de pornire: 7 lei/mp/ lună.
Primăria Hunedoarei are nevoie de o minune pentru a îndeplini, până la 1 iunie 2018, condiţiile din cererea de finanţare în urma căreia a beneficiat de bani europeni pentru realizarea noului sit industrial. Până la termenul amintit, în „Situl industrial” ar trebui să existe cel puţin 12 firme şi 70 de angajaţi, în total.

Citeşte şi:

A început numărătoarea inversă pentru parcurile industriale. Primăria Hunedoarei riscă să fie obligată la returnarea a 6 milioane de euro