NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Un Dedeman şi mai mare, la Hunedoara
Parcarea Dedeman Hunedoara a fost plină în fiecare zi a weekend-ului trecut. La fel şi magazinul.
Parcarea Dedeman Hunedoara a fost plină în fiecare zi a weekend-ului trecut. La fel şi magazinul.

Un Dedeman şi mai mare, la Hunedoara

La finele săptămânii trecute, Dedeman, liderul din domeniul bricolajului în România şi-a deschis magazinul de profil din Hunedoara. În primele trei zile, unitatea a fost arhiplină, iar „fenomenul” pare că nu se va diminua semnificativ, cel puţin în următoarele două săptămâni.

Pe cei 41.000 de metri pătraţi de teren viran, cu 10 ani în urmă, o altă companie plănuia construirea unui mall. Criza economică a anulat însă planul, iar terenul a fost preluat de compania Dedeman. Într-un singur an, un teren ocupat doar de vegetaţie s-a transformat total.

Ceva mai mare, ceva mai mult

Magazinul de la Hunedoara este aproape identic cu cel de la Deva, doar că are 1.500 de metri pătraţi în plus (11.000 – Deva, 12.500 – Hunedoara). La prima vedere, rafturile magazinului de la Hunedoara au părut şi mai aglomerate cu marfă (dar bine organizate) decât cele ale magazinului din reşedinţa de judeţ. Parcarea de la Hunedoara este de cel puţin două ori mai mare (cu un total de peste 300 de locuri). Cu toate astea, parcarea a fost mereu aproape plină în primele trei zile de la deschidere, afluxul de clienţi fiind unul neaşteptat de mare. Magazinul de aici are 168 de angajaţi. Investiţia pentru realizarea lui s-a ridicat la 11,5 milioane de euro.

Pentru că inaugurarea a avut loc la început de sezon estival, spaţiile magazinului au fost pregătite cu sute de oferte speciale la produse pentru grădină (mobilier şi utilaje), dar şi pentru petrecerea timpului liber (de la produse pentru campare până la şezlonguri şi balansoare). Din portofoliul magazinului de la Hunedoara nu lipsesc serviciile auxiliare pentru proiectare de băi şi bucătării, mixare de vopsele, comenzi speciale, confecţionare de perdele, livrare de mărfuri şi retur al produselor.

Argumente pentru două magazine la mică distanţă

Tot săptămâna trecută, Dedeman a mai deschis un magazin, în Bucureşti, care a costat de trei ori mai mult decât cel de la Hunedoara (fiind şi de trei ori mai mare, având şi o parcare subterană). Preşedintele Dedeman, Dragoş Pavăl, a declarat că deschiderea a două magazine într-o singură săptămână este o premieră pentru compania amintită. „Cu siguranţă hunedorenii sunt familiarizaţi cu brandul nostru, întrucât am făcut primii paşi în acest judeţ în 2014, prin inaugurarea magazinului nostru din Deva. Din acest motiv nu ne considerăm străini în acest loc ci, cumva, ne considerăm că facem parte din comunitate.

Poate vă-ntrebaţi de ce am ales să deschidem două magazine Dedeman în acest judeţ, la nici 15 kilometri distanţă unul de celălalt. Am decis să facem această investiţie anticipând evoluţia acestui oraş. Argumentele noastre sunt tradiţia în industrie, proximitatea faţă de autostradă, fluxul investiţiilor din partea de Vest a ţării aflat în creştere, şi, nu în ultimul rând, încărcătura spirituală din această zonă, ştiind că părintele Arsenie Boca s-a născut pe aceste meleaguri.

Investiţia noastră, sunt convins, va aduce un suflu de noutate, de speranţă, de încredere într-un oraş care, bine cârmuit, va deveni în scurt timp, într-un termen mediu, un centru economic important. În plus, pentru tinerii plecaţi să lucreze în afara ţării, această investiţie şi altele care vor urma pot reprezenta biletul de întoarcere acasă, lângă familie, având posibilitatea de a avea un loc de muncă stabil într-o companie orientată spre dezvoltare, spre succes, spre performanţă.

Inaugurăm un magazin spaţios, foarte accesibil din orice zonă a oraşului şi de oriunde din împrejurimi. Rafturile sunt pline de zeci de mii de produse ce pot acoperi orice nevoie, dorinţă, preferinţă sau buget. Numărul mare de produse îl completăm cu o gamă de servicii construită în timp şi dezvoltată în cele mai mici detalii încât să le oferim clienţilor o experienţă cât mai plăcută în interacţiunea cu noi” a adăugat Dragoş Pavăl.

Magazinul Dedeman din Hunedoara este situat pe b-dul Traian, aproape de intersecţia semaforizată cu strada Mihai Viteazu, accesul fiind însă făcut printr-un giratoriu construit pe cheltuiala investitorului.

Dedeman în câteva cifre:

  • 47 de magazine şi două centre logistice
  • peste 45.000 de produse ce acoperă 11 domenii
  • peste 9.800 de angajaţi
  • între 7.500 şi 18.000 de mp suprafaţa unui magazin

Cu toate că activează cu preponderenţă doar în România (unde e lider incontestabil), Dedeman s-a clasat anul trecut pe locul patru în topul operatorilor de retail (companii internaţionale) care activează în domeniul bricolajului la nivelul Europei Centrale şi de Est.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Untitled1

Mişule, noi te dorim, că ca tine nu găsim!

Chiar dacă este deja o expresie uzată, vorba cu bârna din ochiul propriu şi paiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *