NEWS ALERT:
Home / Sport / Un campionat de futsal mai valoros şi mai echilibrat ca oricând
img_7259

Un campionat de futsal mai valoros şi mai echilibrat ca oricând

De la un an la altul, întrecerea din Liga 1 de futsal capătă valenţe din ce în ce mai dramatice şi mai spectaculoase, până la urmă, pentru că numărul echipelor care se implică în lupta pentru poziţiile fruntaşe şi chiar pentru trofee creşte de la un sezon la altul.

E drept, au fost şi formaţii care nu au putut ţine pasul cu cerinţele primului eşalon – ultimele exemple fiind Galactic Focşani şi Concordia Chiajna, retrase din campionat – dar acest fapt nu a făcut decât să concentreze şi mai mult valorile la vârful ierarhiei. Dacă părerea unanimă a specialiştilor a fost că sezonul competiţional trecut, 2015 – 2016, a fost cel mai disputat de până acum din futsalul românesc, actuala ediţie de campionat a depăşit-o deja pe cea trecută în privinţa echilibrului şi a imprevizibilităţii rezultatelor. Cea mai bună dovadă e că diferenţa dintre locul 1 şi locul 4 este în prezent de numai un punct!

Primul meci din noul an, primul derby

La sfârşitul acestei luni campionatul se reia cu etapa a 16-a, care programează derbyul de clasament între primele două clasate, Autobergamo Deva şi United Galaţi, meci care este practic reeditarea finalei Cupei României din 2016.

„Jucăm pe 21 ianuarie cu United la Deva, sperăm să câştigăm acest meci şi să trecem iarăşi pe primul loc. Gălăţenii nu prea şi-ar dori să joace atunci, pentru că doi dintre oamenii lor de bază, Laşcu şi Burdujel, vor evolua cu naţionala Moldovei (la care împreună cu Tacot şi Obadă de la noi alcătuiesc prima linie) într-un turneu în Ţara Galilor, dar nu au ce face în această privinţă, se va juca la data programată.

În ceea ce ne priveşte, echipa va relua pregătirile din 9 ianuarie. Vom trage tare, pentru atingerea obiectivului din acest sezon – cupa şi campionatul. Va fi un an greu pentru noi inclusiv din punct de vedere financiar, pentru că finanţarea în baza Legii 350 intră în vigoare abia din aprilie, până atunci trebuie să rezistăm doar cu resursele proprii. În aceste condiţii nu poate fi vorba de a mai aduce acum jucători la echipă. A venit doar Florin Matei, practic o revenire la Deva după perioada petrecută la Timişoara, iar de plecat a plecat Al-Ioani, de care ne-am despărţit în 2016, la finalul turului de campionat”, a declarat Dorin Popa, preşedintele clubului Autobergamo Deva, pentru Glasul Hunedoarei.

„Primele şase echipe din Ligă se pot lupta între ele de la egal la egal, nu există favorit”

Într-un interviu apărut la finele anului trecut pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, www.frf.ro, antrenorul – jucător Florin Ignat se arăta încrezător în şansele echipei sale de a readuce titlul la Deva. „Sper să fim în formă maximă la primul meci, cu United. Trebuie să luăm titlul anul acesta, avem un lot bun, iar ambiţiile sunt mari. Sunt încrezător că anul 2017 ne va aduce titlul de campioană a României, chiar dacă acum suntem pe poziţia secundă. Există un precedent, în ultimii doi ani City’US Târgu Mureş a luat titlul fără să încheie pe primul loc sezonul regulat. Acum doi ani mureşenii au fost pe locul patru, iar anul trecut pe locul doi. Avem condiții foarte bune, Doru Popa, preşedintele nostru, se implică permanent, autorităţile locale la fel. Nu mai spun despre public! Avem cea mai mare medie de spectatori la meciurile de pe teren propriu din toată Liga întâi. Oamenii din Deva iubesc futsalul şi apreciază spectacolul. Am jucat aproape mereu cu sala plină, indiferent de adversar. Ţin minte că doar la un singur meci n-a fost foarte multă lume în tribună. Se juca de la aceeaşi oră Real Madrid – Barcelona, iar oamenii au vrut să vadă derby-ul din Spania la televizor.

Am mai declarat faptul că sezonul 2015 – 2016 a fost poate cel mai puternic de până acum. Actualul sezon e însă mult mai echilibrat. Jucătorii de valoare s-au răspândit la mai multe echipe. Antrenorii, cei mai mulţi tineri, din generaţia mea, îşi fac treaba excelent. Cred că primele şase echipe din Liga întâi se pot lupta între ele de la egal la egal, nu există favorit. Am vorbit despre jucători valoroşi, cred însă că nu mai joacă numele în campiont, ci echipele. Fără muncă rezultatele întârzie să apară. Trebuie să munceşti din greu. CS United Galaţi şi Dunărea Călăraşi sunt cele mai bune exemple. Echipe fără nume sonore, dar care sunt acolo sus în clasament”, a spus Ignat, citat pe site-ul Federaţiei.

Un program accesibil pe final de sezon regulat

Clasamentul după 15 etape disputate din totalul celor 22 ale sezonului regulat are pe primul loc pe United, cu 31 de puncte, urmată la egalitate de Autobergamo, Informatica şi Dunărea cu câte 30 de puncte, însă ultimele două au câte un meci mai mult disputat. La distanţă mare se află Odorheiu, cu 26 de puncte, şi City’us, 21 de puncte şi un meci mai puţin disputat. În etapele rămase din sezonul regulat, Autobergamo va juca acasă cele mai grele partide, cele cu United, Dunărea şi Politehnica, având deplasări accesibile la Reşiţa, Cluj şi Sfântu Gheorghe.

Cum partidele cu ultimele clasate, Târgu Secuiesc, Clujana şi chiar Muncitorul sau Spicom nu pot pune în mod normal probleme primelor clasate (iar dacă ai probleme cu aceste echipe nu mai poţi ridica pretenţii la primele locuri!) e foarte probabil ca ordinea finală în clasament la finalul sezonului regulat să fie decisă de meciurile directe rămase de disputat între primele clasate.

Iată în continuare programul acestora:

UNITED (31 de puncte din 13 meciuri):

Autobergamo (deplasare), Dunărea (acasă), Informatica (a), City’us (d)

AUTOBERGAMO (30 de puncte din 13 meciuri):

United (a), Dunărea (a) şi restanţa cu City’us (d)

INFORMATICA (30 de puncte din 14 meciuri):

City’us (a), Odorheiu (a), United (d)

DUNĂREA (30 de puncte din 14 meciuri):

Odorheiu (a), United (d), Autobergamo (d)

ODORHEIU (26 de puncte din 13 meciuri):

Dunărea (d), Informatica (d), City’us (a)

CITY’US (21 de puncte din 12 meciuri):

Informatica (d), Odorheiu (d), United (a) şi restanţa cu Autobergamo (a)

Programul complet al  lui Autobergamo în 2017:

etapa 16: United Galaţi (a)

etapa 17: Muncitorul Reşiţa (d)

etapa 18 stă

etapa 19: Dunărea Călăraşi (a)

etapa 20: Clujana Cluj Napoca (d)

etapa 21: CSM Politehnica Iaşi (a)

etapa 22: Spicom Sf. Gheorghe (d)

Despre Bogdan BARBU

Citește și

Florentina Marincu 7833

Victorii pentru atleţii hunedoreni la Campionatele Naţionale şi la cele Universitare

Aproape 300 de sportivi reprezentând 88 de cluburi şi asociaţii sportive din întreaga ţară au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *