glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Un bărbat și-a dat foc în fața centrului maternal din Hunedoara. Individul ar fi dorit să incendieze clădirea în care se aflau soția și copiii săi

Un bărbat de 42 de ani, din Hunedoara, și-a dat foc în fața centrului maternal din localitate, ieri dimineață. Individul care a avut, până în urmă cu o săptămână, interdicția de a se apropia de familia sa, a mers la centru cu intenția de a-și lua soția și copiii acasă, dar pentru că planurile nu i-au funcționat s-a autoincendiat. Omul a suferit arsuri de gradul 2 și 3, pe aproximativ 55% din suprafața corporală, și a fost transportat cu elicopterul la Spitalul de Arși din București.

deschidere foto micFemeia și cei doi micuți, unul de un an și celălalt de trei ani, a fost terorizată de soțul ei, și, de fiecare dată găsea scăpare la Cetrul maternal din Hunedoara. Bărbatul are probleme psihice și este încadrat în grad de handicap. Se pare că ieri, acesta a mers hotărât la centru, cu gândul să își ia soția și copiii de acolo, dar în capul lui era și planul de a da foc locului de refugiu al familiei lui. Un loc în care, de fiecare dată când îi bătea, femeia se ascundea de frică. Era agresată în repetate rânduri, dar niciodată nu depusese plângere împotriva agresorului. Mereu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara era cea care cerea ordin de protecție a victimelor. „Soția și cei doi copii, unul de aproximativ un an, iar celălalt de trei, au intrat în centrul maternal în repetate rânduri tot din cauza agresivității soțului. Acum, dorea să sensibilizeze, sperând că soția se va împăca cu el. Perioada de protecție a cuplului mamă-copii a fost din data de 30.03.2018, pe o perioadă de 60 de zile. Omul are probleme psihice, este încadrat în grad de handicap. A cooperat foarte greu cu personalul medical de pe ambulanță. Din ce am înțeles de la șeful de Centru, a fost oprit de muncitorul de întreținere. El i-a smuls hainele de pe corp, pentru că altfel era și mai rău. A vrut să intre în centru, să incendieze centrul și să o ia pe soția lui de acolo. Cu siguranță, el a vrut să dea foc la centru”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cristina Sav.

Poliția municipiului Hunedoara investighează motivele care l-au determinat pe bărbat să recurgă la acest gest. „Din primele date, se pare că fapta a fost generată de motive de natura familială. Până săptămâna trecută, bărbatul a făcut obiectul unui ordin de protecție emis de Judecătoria Hunedoara. La Politia Municipiului Hunedoara nu există vreo plângere pe numele său pentru fapte de violență domestică”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

„Torță” vie

În momentul în care medicii au ajuns la fața locului, starea bărbatului era stabilă, dar era foarte agitat. „În jurul orei 11:50 se primește solicitare pe 112 care anunță că în Hunedoara, în fața unui centru pentru copii și mame este un bărbat care și-a dat foc. La fața locului se deplasează echipaje de la Pompieri, Smurd Hunedoara și SAJ Hunedoara, unde găsesc un bărbat de 42 de ani, cunoscut cu probleme psihice, care s-a autoincendiat cu o substanță lichidă (probabil, benzină). Pacientul este preluat de echipajul SAJ cu medic, este evaluat, stabilizat și transportat la UPU Hunedoara. La o primă evaluare în prespital, pacientul prezintă arsuri de gradul 2, pe aproximativ 20-25% suprafață corporală (față, toarace, membre superioare și regiunea coapselor), fără a fi afectate căile respiratorii”, a declarat, imediat după producerea incidentului, medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulață (SAJ) Hunedoara.

Între timp însă, starea bărbatului s-a dovedit a fi mult mai gravă. În urma evaluării din UPU Hunedoara, pacientul a fost trimis cu un elicopter la Spitalul de Arși din București, arsurile fiind de gradele 2 și 3, pe aproximativ 55% din suprafața corporală.